Булочки облиті халвою
(покроковий рецепт з фото)
Що буде, якщо з'єднати солодке з ще солодшим? Іноді це виходить дуже навіть смачно! Вам знадобиться здобне тісто і цікава начинки-заливка, яку ви навіть не можете очікувати.
Пропоную вам дізнатися про те, як приготувати булочки облиті халвою. У них гарна форма, а тому вони легко впишуться на святковий стіл. До чаю така випічка підійде ідеально. Не забудьте, що тісто будемо робити дріжджове, тому йому треба настоятися. Але очікування того варте.
- Борошно - 500 грам
- Дріжджі сухі - 7 грам
- Цукор - 50 грам
- Вершкове масло - 70 грам
- Халва - соняшник - 300 грам
- Яйце - 4 штуки(2 шт - в тісто, 1 шт - в начинку, 1 шт - для змащення)
- Молоко - 250 мілілітрів
- Вершки - 1 Ст. Ложка
- Сіль - 0, 5 чайних ложки
Додайте до просіяного борошна дріжджі.
В іншому посуді збийте яйця віночком.
Додайте до яєць, сіль, тепле молоко, цукор і розтоплене масло.
Влийте яєчну суміш до борошняної. Замішайте тісто.
Залиште тісто на 1, 5 години при кімнатній температурі під плівкою.
Зробіть начинку-заливку. Змішайте вершки з яйцем і халвою. Зробіть єдину консистенцію.
Готове тісто розділити на 12 частин.
Розкачайте шматочки в прямокутники. На один кінець викладіть начинку.
Поверніть тісто в рулет. Потім підігніть кінці до центру.
Зробіть надрізи до центру, а потім розкладіть у вигляді крил.
Викладіть вироби на деко з пергаментом. Залиште їх на 15 хвилин. Змастіть їх збитим яйцем, а також залишками начинки.
Запікайте булочки при 180 градусах 15-20 хвилин. Приємного чаювання!