Рецепт Кутя з халвою фото

Кутя з халвою
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Крупи , Горіхи , Пшоно і пшениця
Вегетаріанське харчування , Пісні страви
На святковий стіл
Гарячі страви , Десерти , Каші , Халва , Кутя
Кількість порцій: 4
Час приготування: 2 г. 0 хв.

Одне з моїх найулюбленіших з дитинства страв - це кутя, мама готувала її і на Різдво, і в звичайні дні. Впевнена, вашим дітям теж сподобається, якщо ви приготуєте їм кутю з халвою.

Опис приготування:

Кутя - традиційний різдвяний десерт. Це - багате на смачні інгредієнти блюдо, яке готується просто і з задоволенням. Пшеницю треба зварити, мак замочити (бажано заздалегідь). Потім все розтираємо, змішуємо, приправляем медом і подаємо на святковий стіл.

  • Шліфування пшениця - 1 Склянка
  • Мак - 1 Склянка
  • Горіхи - 1 Склянка
  • Ізюм - 1 Склянка
  • Халва - 1 Склянка
  • Цукор - 0, 5 склянки
  • Мед - 3 Ст. Ложки
кутя з халвою - фото крок 1
Пшеницю я купую вже шлифованную, оскільки вона вариться швидше, та й на смак краще.
кутя з халвою - фото крок 2
Макове замочування 6-8 годин у холодній воді.
кутя з халвою - фото крок 3
Пшеницю варю в підсолодженою воді в співвідношенні 1:2. Після закипання вона повинна варитися 20 хвилин (в залежності від сорту і підготовки пшениці варити до готовності).
кутя з халвою - фото крок 4
Горіхи прокручують через м'ясорубку (середня сіточка).
кутя з халвою - фото крок 5
Ізюм промиваю під проточною водою.
кутя з халвою - фото крок 6
Халву краще купувати з арахісом або курагою.
кутя з халвою - фото крок 7
Воду кип'ячу і ставлю остигати.

Змішую варену пшеницю, родзинки, горіхи, xalvu, половину порції цукру, мідь.

кутя з халвою - фото крок 8
Заливаю все водою кімнатної температури. Вода повинна покрити всі інгредієнти. Поки цукор і халва в куті будуть розчиняться, займемося маком.
кутя з халвою - фото крок 9
Мак відціджую від води і розміщую в макітру.
кутя з халвою - фото крок 10
Розтираю мак «макогоном» до моменту появи білого «молока». Ще раз перетираю мак з цукром.
кутя з халвою - фото крок 11
Заливаю мак водою. Виходить біла солодка рідина з розтертим маком, яку виливаю в кутю, де вже розчинилися цукор і халва.
кутя з халвою - фото крок 12
У нашій родині люблять рідку кутю. Тому я доливаю ще трохи води, все перемішую, додаю цукру за смаком і подаю на стіл.

Схожі рецепти