Торт «Шкатулка»
(покроковий рецепт з фото)
Хочете здивувати своїх близьких і приготувати смачний торт, але не хочете провести біля плити весь день? ! Тоді цей рецепт торта «Шкатулка» - то, що вам потрібно!
Повітряний бісквіт, найніжніший крем, горіхи і фрукти - все це ви знайдете в рецепті торта «Шкатулка». Приготувати торт «Шкатулка» в домашніх умовах зовсім нескладно, а різноманітність начинок обмежується лише тільки вашою фантазією!
- Яйця - 8 штук
- Цукор - 600 грам(400 - для бісквіта, 200 - для сиропу)
- Борошно - 200 грам
- Вода - 150 мілілітрів
- Коньяк - 1 Ст. Ложка
- Вершкове масло - 400 грам
- Згущене молоко - 400 грам(1 банку)
- Шоколад - 100 грам
- Горіхи - 70 грам (будь-які за смаком)
- Кокосова стружка - 50 грам
- Банан - 2 штуки
- Сік лимона - 1 Ст. Ложка
- Фрукти - 400 грам (будь-які за смаком)
Спочатку приготуємо бісквіт. Збиваємо яйця з цукром, поступово додаємо борошно, тісто гарненько вимішуємо, щоб не було грудочок.
Виливаємо тісто в форму, краще роз'ємну, заздалегідь змащену маслом. Ставимо форму в розігріту до 200 градусів духовку, випікаємо бісквіт приблизно 15 хвилин до рум'янцю.
Краще, якщо бісквіт «постоїть» після випікання 3-5 годин.
Зріжте у бісквіта «кришку» для нашої скриньки. Для того щоб зробити це швидко і красиво, відкладіть в сторону ніж і скористайтеся звичайною ниткою.
Зріжте у бісквіта «кришку» для нашої скриньки. Для того щоб зробити це швидко і красиво, відкладіть в сторону ніж і скористайтеся звичайною ниткою.
З «дна шкатулки» вийміть м'якоть, стінки шкатулки повинні бути 2-3 см, щоб вона не розвалилася при зборі.
Займемося приготуванням сиропу. У каструлі змішайте воду, цукор, доведіть суміш до кипіння на сильному вогні.
Зніміть сироп з плити, остудіть до температури 36-40 градусів, влийте коньяк і перемішайте.
Зніміть сироп з плити, остудіть до температури 36-40 градусів, влийте коньяк і перемішайте.
Тепер приготуємо крем. Розм'якшіть вершкове масло, тільки не грійте в мікрохвильовці! гарненько збийте.
Додайте до масла згущене молоко і збийте до однорідної маси.
Просочіть обидві частини бісквіта сиропом і промажте кремом.
Додайте до масла згущене молоко і збийте до однорідної маси.
Просочіть обидві частини бісквіта сиропом і промажте кремом.
Бісквітну м'якоть розітріть в крихту.
Змішати м'якоть з горіхами, сиропом, кремом. Горіхи можна подрібнити і змішати з тестом, можна «укутати» горіх в кульку цілком. Скачайте кульки середнього розміру.
Натертий шоколад і кокосову стружку висипати в миски і обваляти в них кульки.
Змішати м'якоть з горіхами, сиропом, кремом. Горіхи можна подрібнити і змішати з тестом, можна «укутати» горіх в кульку цілком. Скачайте кульки середнього розміру.
Натертий шоколад і кокосову стружку висипати в миски і обваляти в них кульки.
Банани очистити, нарізати кружечками, скропити лимоном, щоб не потемніли, застелити ними «дно шкатулки».
Кульки викласти в «скриньку», простору заповнити фруктами. Намагайтеся заповнювати проміжки між кульками якомога щільніше, тоді в розрізає вигляді не буде пустот.
Накрити шкатулку кришкою, обмазати кремом боки і верхню частину торта, прикрасити фруктами, горіхами, тертим шоколадом за бажанням. Боки торта обмазати частиною крему і обсипати тертим шоколадом з рубаними горіхами. Перед подачею на стіл дати торту настоятися в холодильнику.