Рецепт Торт «шедевр» фото

Торт «шедевр»
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто, Бісквітне тісто
Страви без випічки
На полуденок, На святковий стіл, Фуршет
Випічка, Торти

Пропоную вам рецепт приготування торта "шедевр" - трюфельний торт з бісквітного тіста з кремом-какао - смакота. Він стане прикрасою для будь-якого святкового столу.

Щоб приготувати торт "шедевр" в домашніх умовах, спочатку замішуємо суміш для бісквіта, випікаємо, після чого приступаємо до приготування крему і просочення. Змащуємо бісквіти просоченням і кремом, збираємо в торт і залишаємо просочуватися.

  • Білки - 6 штук
  • Жовтки - 6 штук
  • Цукор - 9 Ст. Ложок(8 для бісквітів, 1 для просочення)
  • Розпушувач - 1 штука
  • Вода - 5 Ст. Ложок(2 для бісквіта, 3 для просочення)
  • Какао - 2 Ст. Ложки
  • Борошно - 5 Ст. Ложок
  • Крохмаль - 2 Ст. Ложки
  • Крем - 500 грам
  • Вишневий сироп - 1 Ст. Ложка
  • Какао - 0, 5 склянки (для крему)
  • Цукор - 0, 5 склянки (для крему)
торт
Збиваємо жовток і цукор до піни.
торт
Збиваємо білок і цукор.
торт
До збитого жовтка додаємо яке, розчинена у воді. Перемішуємо.
торт
Крохмаль, борошно перемішуємо зі збитим жовтком.
торт
Додаємо збиті білки.
торт
Отриману масу випікаємо в будь-яку кількість коржів (залежить від того, якого розміру у вас форми). Бісквіт випікати протягом 5-7 хвилин при температурі 200 градусів.
торт
Готовий крем. Цукор перемішуємо з какао і сметаною. Прогріваємо крем на плиті, поки не розчиниться цукор. Для приготування просочення змішуємо цукор, вишневий сироп і заливаємо гарячу воду. Готові коржі змащуємо просоченням і кремом. Для краси ставимо зверху зефіркі з топленим шоколадом.
торт
Торт залишаємо на пару годин при кімнатній температурі, а потім зберігаємо в холодильнику годин 10, щоб все просочилося.

Схожі рецепти