Торт «шедевр»
(покроковий рецепт з фото)
Пропоную вам рецепт приготування торта "шедевр" - трюфельний торт з бісквітного тіста з кремом-какао - смакота. Він стане прикрасою для будь-якого святкового столу.
Щоб приготувати торт "шедевр" в домашніх умовах, спочатку замішуємо суміш для бісквіта, випікаємо, після чого приступаємо до приготування крему і просочення. Змащуємо бісквіти просоченням і кремом, збираємо в торт і залишаємо просочуватися.
- Білки - 6 штук
- Жовтки - 6 штук
- Цукор - 9 Ст. Ложок(8 для бісквітів, 1 для просочення)
- Розпушувач - 1 штука
- Вода - 5 Ст. Ложок(2 для бісквіта, 3 для просочення)
- Какао - 2 Ст. Ложки
- Борошно - 5 Ст. Ложок
- Крохмаль - 2 Ст. Ложки
- Крем - 500 грам
- Вишневий сироп - 1 Ст. Ложка
- Какао - 0, 5 склянки (для крему)
- Цукор - 0, 5 склянки (для крему)
Збиваємо жовток і цукор до піни.
Збиваємо білок і цукор.
До збитого жовтка додаємо яке, розчинена у воді. Перемішуємо.
Крохмаль, борошно перемішуємо зі збитим жовтком.
Додаємо збиті білки.
Отриману масу випікаємо в будь-яку кількість коржів (залежить від того, якого розміру у вас форми). Бісквіт випікати протягом 5-7 хвилин при температурі 200 градусів.
Готовий крем. Цукор перемішуємо з какао і сметаною. Прогріваємо крем на плиті, поки не розчиниться цукор. Для приготування просочення змішуємо цукор, вишневий сироп і заливаємо гарячу воду. Готові коржі змащуємо просоченням і кремом. Для краси ставимо зверху зефіркі з топленим шоколадом.
Торт залишаємо на пару годин при кімнатній температурі, а потім зберігаємо в холодильнику годин 10, щоб все просочилося.