Йогуртовий торт «шедевр»
(покроковий рецепт з фото)
Легкий, але дуже апетитний десерт, який ви можете приготувати з будь-якого приводу. Застигає він в холодильнику, а в його основу можуть входити практично будь-які фрукти і йогурт.
Застигає такий торт в холодильнику, а щоб прискорити процес, відправте його в морозильну камеру. Замість ківі можна використовувати будь-які фрукти за смаком. З йогуртом також можна експериментувати, а ось незмінним залишиться корж, виконаний з крихти печива з вершковим маслом.
- Вершкове масло - 70 грам
- Печиво - 200 грам
- Ківі - 5 штук
- Банани - 2 штуки
- Йогурт - 500 мілілітрів
- Цукор - 70 грам
- Лимонний сік - 1 Ст. Ложка
- Желатин - 4 чайних ложки
1. Як "підкладки" і основного коржика ми будемо використовувати крихту печива. Краще взяти пісочне печиво, щоб спростити завдання по його подрібнення. Рубаємо його в блендері, м'ясорубці або просто на звичайній тертці, після чого змішуємо з вершковим маслом. Щоб було легше здійснити цей процес, розтопіть попередньо вершкове масло. Це можна зробити і на водяній бані разом з печивом.
2. Тепер беремо форму, застилає її пергаментом і викладаємо нашу основу з печива і вершкового масла.
3. Ставимо наш корж в холодильник до тих пір, поки не зробимо "начинку" . А тим часом замочуємо желатин і даємо йому набрякнути. Тепер беремо йогурт і змішуємо його з ківі (фрукт нарізаємо дрібними кубиками).
4. Нарізаємо банан вздовж і викладаємо його на наш корж.
5. Зверху заливаємо йогуртом з ківі і відправляємо в холодильник на дві-три години.
6. Коли торт повністю застигне, дістаємо його з холодильника і викладаємо зверху ківі. Зверніть увагу, якщо він погано застигне, то в йогуртовий масу потрібно буде додати більше желатину.
7. Ось такий він виходить в розрізі. Особливою популярністю йогуртовий торт "шедевр" в домашніх умовах користується популярністю в літній час, але навіть взимку для різноманітності можна їм побалувати своїх близьких.