Торт «Шарлотта»
(покроковий рецепт з фото)
Усе, хто знає, як приготувати торт "шарлотта", погодяться, що цей торт - один з найніжніших і ароматних і одночасно легких у приготуванні. - його родзинка. Показую рецепт.
Торт "шарлотта" відрізняється від інших тортів-десертів тим, що для його приготування вам необхідно попередньо спекти два бісквітних рулету, які послужать основою для майбутнього крему. Такий торт найкраще готувати зі свіжої полуниці, але можна брати і заморожені ягоди. Крім того, замість полуниці ви можете використовувати малину, чорницю, смородину или даже персики, попередньо подрібнивши їх блендером. Раджу брати жирні вершки, так як вони дуже добре збиваються для пишного і повітряного крему.
- Яйце куряче середнього розміру - 6 штук (по половині для кожного бісквітного рулету)
- Цукор - 140 грам (по половині для кожного бісквітного рулету)
- Ванільний цукор - 20 грам (по половині для кожного бісквітного рулету)
- Борошно пшеничне - 160 грам (по половині для кожного бісквітного рулету)
- Джем (будь-який) - 200-240 грам (по половині для кожного бісквітного рулету)
- Полуниця - 250 грам
- Цукор - 120-140 грам (для крему)
- Вершки від 30% - 400 грам
- Желатин - 15 грам
- Вода - 70 грам
1. Для бісквітного рулету яйця кімнатної температури збийте в пишну масу протягом 5 хвилин з цукром і ванільним цукром. Акуратно в кілька прийомів змішайте з просіяного борошном.
2. Масу розподіліть в пласт товщиною півсантиметра на папері для випічки. Надішліть деко в розігріту до 200 градусів духовку на 8-10 хвилин до легкого золотистого кольору.
3. Готовий корж переверніть на папір для випічки і залиште на 10 хвилин. Потім зніміть з нього папір і підрівняйте краю. Нанесіть на рулет джем і скрутіть в тугий рулет. Загорніть рулет в папір для випічки і відправте в холодильник на 1 час.
4. Желатин залийте холодною кип'яченою водою, перемішайте і залиште для набухання. Миску для торта вистелити харчовою плівкою. Викладіть поверхню миски рулетом, нарізаним на кружальця товщиною 1, 5-2 см, щільно притискаючи шматочки один до одного.
5. Розморожену полуницю подрібніть блендером, перелийте в каструлю. Додайте цукор, доведіть до кипіння і проваріть протягом п'яти хвилин. У гарячої полуничною масі розчиніть желатин і повністю її остудіть.
6. У холодній мисці збийте холодні вершки до стійких піків. Акуратно з'єднайте їх з полуничною масою. Викладіть масу в миску, а зверху розподіліть шматочки рулету.
7. Накрийте миску харчовою плівкою і відправте в холодильник на 5-6 годин до повного застигання. Перенесіть торт на блюдо. Смачного!