Шарлотта без цукру
(покроковий рецепт з фото)
Класичні рецепти найчастіше без праці можна злегка трансформувати за власним смаком. Я, наприклад, хочу запропонувати вам класний варіант, як приготувати шарлотку без цукру. Спробуєте?
Якщо ви хочете зробити випічку без цукру, то замість останнього можна використовувати мед, стевію або інші замінники. В даному випадку шарлотка перед подачею присипана невеликою кількістю цукрової пудри, але її легко можна виключити. Це чудовий варіант домашньої випічки до чаю, який під силу повторити навіть новачкові на кухні.
- Яблуко - 5-6 штук
- Яйце - 3 штуки
- Борошно - 125 грам
- Мед - За смаком
- Обкладинка - За смаком
- Ванільний екстракт - 1/2 чайних ложки
1. Насамперед включіть її, нехай вона поки розігрівається до 180-190 градусів. Яблука очистіть від шкірки і серцевини.
2. Наріжте їх дуже дрібними шматочками. При бажанні можна полити соком лимона, так ми збережемо їх колір, поки буду чекати свого часу.
3. Для приготування тіста збийте в глибокій мисці яйця з дрібкою солі. Додайте просіяне борошно, корицю, ванільний екстракт. Влийте рідкий мед або додайте інший підсолоджувач за смаком. Збийте тісто так, щоб воно вийшло повітряним і однорідним.
4. Жароміцних форму змажте маслом або застеліть пергаментом. Викладіть на дно яблучка.
5. Влийте до них тонкою цівкою тісто так, щоб воно рівномірно покрило яблука.
6. Тепер форму можна відправляти в духовку. Запікається шарлотка 55-60 хвилин до рум'яної скоринки.
7. Готовий пиріг остудіть у формі (хвилин 10), а після перекладіть на решітку. Наріжте порційними шматочками. Можна подавати його до столу. За бажанням можете зверху присипати цукровою пудрою, какао або корицею, наприклад.
Приємного чаювання!
Приємного чаювання!