Шоколадний торт «Шарлотта»
(покроковий рецепт з фото)
Шоколадний торт "шарлотта" шалено смачний і легкий десерт. Для тих, хто любить муси і шоколад це просто мрія. Ніжний бісквіт з повітряним шоколадним мусом роблять торт просто незабутнім.
Ніжний бісквіт, з легким присмаком лікеру, легкий, повітряний шоколадний мус зі збитих вершків, надзвичайно смачний, тане в роті десерт "шарлотта" . Сьогодні хочу поділитися рецептом, як приготувати цей ніжний тортик у себе вдома, просто і швидко. Для економії часу, я використовувала готовий бісквіт і палички савоярді, але ви можете спекти їх самостійно. Взагалі торт дуже універсальний, мус може бути з яким завгодно наповнювачем: фруктовим, ягідним, ванільним або просто вершковим. Головне дати торту гарненько застигнути в холодильнику, адже мус не терпить високих температур. Приємного!
- Печиво савоярді - 14 штук
- Бісквітний корж - 1 штука
- Коричневий цукор - 15 грам
- Ром або лікер - 5 грам
- Цукор - 140 грам
- Яйця - 4 штуки
- Чорний шоколад - 375 грам
- Вершки жирністю 30% і вище - 500 грам
- Білий шоколад - 50 грам
Всипте цукор (білий) в каструлю додайте 10 мл води. Доведіть до кипіння.
Яйця збийте міксером до пишноти.
Остудіть розплавлений цукор і потихеньку додавайте до яєць, не перестаючи збивати.
Шоколад розтопіть на водяній бані.
Сливки збийте до стійких піків за допомогою блендера.
Змішайте яєчну масу з шоколадом.
І влийте цю суміш у збиті вершки, дуже акуратно, щоб збереглася повітряна структура.
Коричневий цукор змішайте з ромом або лікером, поки він повністю не розчиниться. Занурте в сироп печиво савоярді.
Викладіть просочене печиво на стінку форми для торта. Викладіть таким способом все печеньки.
Потім в колечко з печива, додайте шоколадний мус до країв.
Зверху накрийте бісквітним коржем. Накрийте плівкою і відправте в холодильник на 6-8 годин.
Накрийте форму тарілкою, і різким рухом переверніть її. Зніміть форму.
Прикрасьте торт залишилися мусом і стружкою з білого шоколаду.