Рецепт Шоколадний торт «Шарлотта» фото

Шоколадний торт «Шарлотта»
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня
Тісто, Горіхи, Бісквітне тісто
Страви без випічки
На обід, На святковий стіл, Святковий обід
Випічка, Солодке, Торти

Шоколадний торт "шарлотта" шалено смачний і легкий десерт. Для тих, хто любить муси і шоколад це просто мрія. Ніжний бісквіт з повітряним шоколадним мусом роблять торт просто незабутнім.

Ніжний бісквіт, з легким присмаком лікеру, легкий, повітряний шоколадний мус зі збитих вершків, надзвичайно смачний, тане в роті десерт "шарлотта" . Сьогодні хочу поділитися рецептом, як приготувати цей ніжний тортик у себе вдома, просто і швидко. Для економії часу, я використовувала готовий бісквіт і палички савоярді, але ви можете спекти їх самостійно. Взагалі торт дуже універсальний, мус може бути з яким завгодно наповнювачем: фруктовим, ягідним, ванільним або просто вершковим. Головне дати торту гарненько застигнути в холодильнику, адже мус не терпить високих температур. Приємного!

  • Печиво савоярді - 14 штук
  • Бісквітний корж - 1 штука
  • Коричневий цукор - 15 грам
  • Ром або лікер - 5 грам
  • Цукор - 140 грам
  • Яйця - 4 штуки
  • Чорний шоколад - 375 грам
  • Вершки жирністю 30% і вище - 500 грам
  • Білий шоколад - 50 грам
шоколадний торт
Всипте цукор (білий) в каструлю додайте 10 мл води. Доведіть до кипіння.
шоколадний торт
Яйця збийте міксером до пишноти.
шоколадний торт
Остудіть розплавлений цукор і потихеньку додавайте до яєць, не перестаючи збивати.
шоколадний торт
Шоколад розтопіть на водяній бані.
шоколадний торт
Сливки збийте до стійких піків за допомогою блендера.
шоколадний торт
Змішайте яєчну масу з шоколадом.
шоколадний торт
І влийте цю суміш у збиті вершки, дуже акуратно, щоб збереглася повітряна структура.
шоколадний торт
Коричневий цукор змішайте з ромом або лікером, поки він повністю не розчиниться. Занурте в сироп печиво савоярді.
шоколадний торт
Викладіть просочене печиво на стінку форми для торта. Викладіть таким способом все печеньки.
шоколадний торт
Потім в колечко з печива, додайте шоколадний мус до країв.
шоколадний торт
Зверху накрийте бісквітним коржем. Накрийте плівкою і відправте в холодильник на 6-8 годин.
шоколадний торт
Накрийте форму тарілкою, і різким рухом переверніть її. Зніміть форму.
шоколадний торт
Прикрасьте торт залишилися мусом і стружкою з білого шоколаду.

Схожі рецепти