Торт «шарлотка»
(покроковий рецепт з фото)
Цей торт дуже подобається дітям. Biskvitnaya основа, всередині ніжний мус з малиновим смаком і пісочне печиво по краях. Вся ця краса прикрашається ягодами. Розповідаю, як приготувати торт «Шарлотка" .
Можливо, ви чули тільки про яблучної варіації цього пирога. Але крім неї існує ще безліч інших, наприклад, гарбузова шарлотка, малинова, полунична і інші. Торт дуже ніжний і повітряний. Діти будуть просто в захваті, та й не тільки вони! Перед подачею торт наполягаю в холодильнику.
- Малина - 2, 5 склянки
- Цукор - 270 грам(125 грам для мусу, 125 грам для бісквіта, 20 грам для сиропу)
- Лимон - 1 штука
- Желатин - 1 Ст. Ложка
- Вершки - 3 склянки (від 33%)
- Цукрова пудра - 6 Ст. Ложок
- Яйця - 4 штуки
- Борошно - 2-3 склянок
- Розпушувач - 1/4 чайних ложки
- Джем малиновий - 3-4 Ст. Ложок
- Вода - 1 Склянка
- Пальчикові печиво - 225 грам
1
Для мусу: в каструлю додайте малину і цукор, надішліть на вогонь і варіть до стану варення, потім процідіть суміш через сито (щоб позбутися від кісточок). Виходить приблизно 2/3 склянки.
2
Влийте в суміш 2 столові ложки лимонного соку і желатин, перелийте назад в каструлю і поверніть на плиту, варіть до розчинення желатину, весь час помішуючи, а потім приберіть з вогню.
3
Для бісквіта: в міксері збивайте 1 хвилину на високій швидкості яйця, порційно всипте цукор і збивайте ще 7-10 хвилин, до утворення пишної маси.
4
З'єднайте борошно з розпушувачем, додайте її в чашу до яєць і перемішайте добре.
5
Вилийте тісто у форму і і випікайте в розігрітій до 175 градусів духовці 25-35 хвилин. Готовий бісквіт дістаньте з духовки і перекладіть на решітку для охолодження.
6
Остиглий бісквіт розрізати на 2 коржа и обрежьте края. Роз'ємну форму застеліть харчовою плівкою і покладіть в неї один корж, по краях поставте печиво.
7
Для сиропу: змішайте склянку теплої води, зі столовою ложкою лимонного соку і 20 грамами цукру, просочіть сиропом бісквітний корж і печиво у формі, потім змастіть бісквіт рясно джемом.
8
Для крему: жирні вершки збийте з цукровою пудрою. Розділіть масу на 2 частини: меншу відправте в холодильник, а другу з'єднайте з остиглим малиновим мусом.
9
Викладіть половину мусу на бісквіт, накрийте другим бісквітним коржем, просочіть його сиропом і змастіть варенням, потім знову шар мусу.
10
На верхній шар мусу викладете раніше відправлений крем по краях, а в центрі вимиті ягоди малини.
11
Готовий торт відправте в холодильник на кілька годин в холодильник для просочення, а краще - на ніч.