Рецепт Торт «шарлотка» фото

Торт «шарлотка»
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто , Ягоди , Молочні продукти , Вершки , Малина
Страви без випічки
На святковий стіл
Випічка , Торти , Бісквітний торт
Кількість порцій: 8-10
Час приготування: 8 г. 0 хв.

Цей торт дуже подобається дітям. Biskvitnaya основа, всередині ніжний мус з малиновим смаком і пісочне печиво по краях. Вся ця краса прикрашається ягодами. Розповідаю, як приготувати торт «Шарлотка" .

Опис приготування:

Можливо, ви чули тільки про яблучної варіації цього пирога. Але крім неї існує ще безліч інших, наприклад, гарбузова шарлотка, малинова, полунична і інші. Торт дуже ніжний і повітряний. Діти будуть просто в захваті, та й не тільки вони! Перед подачею торт наполягаю в холодильнику.

  • Малина - 2, 5 склянки
  • Цукор - 270 грам(125 грам для мусу, 125 грам для бісквіта, 20 грам для сиропу)
  • Лимон - 1 штука
  • Желатин - 1 Ст. Ложка
  • Вершки - 3 склянки (від 33%)
  • Цукрова пудра - 6 Ст. Ложок
  • Яйця - 4 штуки
  • Борошно - 2-3 склянок
  • Розпушувач - 1/4 чайних ложки
  • Джем малиновий - 3-4 Ст. Ложок
  • Вода - 1 Склянка
  • Пальчикові печиво - 225 грам
1
Для мусу: в каструлю додайте малину і цукор, надішліть на вогонь і варіть до стану варення, потім процідіть суміш через сито (щоб позбутися від кісточок). Виходить приблизно 2/3 склянки.
2
Влийте в суміш 2 столові ложки лимонного соку і желатин, перелийте назад в каструлю і поверніть на плиту, варіть до розчинення желатину, весь час помішуючи, а потім приберіть з вогню.
3
Для бісквіта: в міксері збивайте 1 хвилину на високій швидкості яйця, порційно всипте цукор і збивайте ще 7-10 хвилин, до утворення пишної маси.
4
З'єднайте борошно з розпушувачем, додайте її в чашу до яєць і перемішайте добре.
5
Вилийте тісто у форму і і випікайте в розігрітій до 175 градусів духовці 25-35 хвилин. Готовий бісквіт дістаньте з духовки і перекладіть на решітку для охолодження.
6
Остиглий бісквіт розрізати на 2 коржа и обрежьте края. Роз'ємну форму застеліть харчовою плівкою і покладіть в неї один корж, по краях поставте печиво.
7
Для сиропу: змішайте склянку теплої води, зі столовою ложкою лимонного соку і 20 грамами цукру, просочіть сиропом бісквітний корж і печиво у формі, потім змастіть бісквіт рясно джемом.
8
Для крему: жирні вершки збийте з цукровою пудрою. Розділіть масу на 2 частини: меншу відправте в холодильник, а другу з'єднайте з остиглим малиновим мусом.
9
Викладіть половину мусу на бісквіт, накрийте другим бісквітним коржем, просочіть його сиропом і змастіть варенням, потім знову шар мусу.
10
На верхній шар мусу викладете раніше відправлений крем по краях, а в центрі вимиті ягоди малини.
11
Готовий торт відправте в холодильник на кілька годин в холодильник для просочення, а краще - на ніч.

Схожі рецепти