Бананова шарлотка
(покроковий рецепт з фото)
Шарлотка - простий заливний пиріг, який традиційно печуть з яблуками, але сьогодні я хочу відступити від класики і додати в пиріг банани. Бананова шарлотка виходить солодкої і дуже повітряної.
Як вам ідея зробити звичайну шарлотку з бананами? Виходить дуже смачний пиріг! Замість яблук в таку шарлотку входять банани, а замість молока -
Вершки. Я поділюся рецептом, як приготувати бананову шарлотку швидко і просто. Замішуємо тісто як на звичайний бісквіт, тільки замість молока додаємо вершки, вони додадуть тесту більш м'який смак.
- Борошно - 350 грам
- Яйця - 4 штуки
- Банани - 3 штуки
- Вершки 20% - 250 мілілітрів
- Цукор - 300 грам
- Розпушувач - 10 грам
- Ванільний цукор - 1 щіпка
1
Відокремте жовтки від білків. Жовтки розітріть з цукром, білки збийте до стійких піків.
2
Жовткова масу змішайте з просіяного борошном, розпушувачем і ванільним цукром.
3
Додайте в тісто вершки кімнатної температури і перемішайте все до однорідності.
4
Акуратно введіть збиті білки в тісто, перемішуючи лопаткою.
5
Банани почистіть і поріжте кружечками. Всипте їх в тісто і акуратно перемішайте.
6
На дно чаші мультиварки влийте тісто і поставте на режим "випічка" з 1 час 40 хвилин.