Торт «престиж»
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 10-12
Час приготування: 2 г. 30 хв.
Пропоную рецепт відмінного торта на основі медових коржів. Такий домашньою випічкою ви порадуєте своїх близьких в будні і свята. Торт ніжний, м'який і дуже смачний!
Опис приготування:
Тістечка "Престиж" готується просто, але вимагає часу. Особливих секретів в його приготуванні немає. 2-3 години і ви отримаєте чудову випічку. Торт нагадує смачну шоколадну цукерку. Коржі м'якої, ніжної структури. Медові нотки добре поєднуються зі смаком какао. До чаю, кава, kompotu - просто чудово.
- Куряче яйце - 2 штуки
- Цукор - 300 грам(200 грам - в тісто, 100 грам - в вершках)
- Мед - 2 Ст. Ложки
- Вершкове масло - 120 грам
- Какао-порошок - 3 Ст. Ложки(2 ст.Л. - в тісто, 1 ст.Л. - в вершках)
- Борошно пшеничне - 350-400 грам
- Сода - 1 Чайна ложка (без гірки)
- Жовтки курячих яєць - 3 штуки
- Крохмаль кукурудзяний - 3 Ст. Ложки
- Ванільний цукор - 5 грам
- Молоко - 500 мілілітрів
Підготуйте інгредієнти для приготування торта.
У миску розбийте яйця.
Додайте цукор.
Влийте рідкий мед.
Додайте м'яке вершкове масло. Його теж можна розтопити.
Добре перемішайте всі ці інгредієнти. Можна збити міксером.
Дві столові ложки какао просійте і додайте в тісто.
Просіяне борошно поступово всипте в миску. А також соду, погашену оцтом.
Спочатку перемішуйте тісто в мисці.
А після викладіть на стіл, присипаний борошном і замісити досить круте тісто, щоб його можна було розкатати. Але багато борошна намагайтеся не додавати. Розділіть тісто на шість-сім кульок. Надішліть тісто в холод на 30 хвилин.
Поки тісто в холодильнику, приготуйте крем. Для цього в мисці змішайте жовтки, цукор, ванільний цукор і кукурудзяний крохмаль. Добре перемішайте. У каструлю налийте молоко, доведіть до кипіння і додайте приготовлену суміш. Постійно перемішуйте, поки крем не стане густим. Краще це робити віночком, щоб не було грудочок.
У гарячий крем всипте столову ложку просіяного какао-порошку.
Ретельно перемішайте.
Накрийте крем харчовою плівкою стик в стик і відправте в холод.
Кожен шматочок тіста розкачати на папері для випічки і виріжте коло діаметром 18-20 см. Наколи тісто виделкою.
Випікайте корж в заздалегідь розігрітій до 170-175 градусів духовці.
Таким чином спечіть все коржі.
Кожен корж змастіть кремом.
Прикрасьте торт на свій смак. Я прикрасила меренгою.
Можна взяти збиті вершки або густу сметану. Боки торта обсипте подрібненими горіхами або печивом.
Тістечка "Престиж" готовий. Дайте йому просочитися 5-6 годин, а краще ніч.
Торт наріжте і подавайте до столу. Приємного чаювання!