Торт «престиж»
(покроковий рецепт з фото)
Пропоную рецепт відмінного торта на основі медових коржів. Такий домашньою випічкою ви порадуєте своїх близьких в будні і свята. Торт ніжний, м'який і дуже смачний!
Тістечка "престиж" готується просто, але вимагає часу. Особливих секретів в його приготуванні немає. 2-3 години і ви отримаєте чудову випічку. Торт нагадує смачну шоколадну цукерку. Коржі м'якої, ніжної структури. Медові нотки добре поєднуються зі смаком какао. До чаю, кава, kompotu - просто чудово.
- Куряче яйце - 2 штуки
- Цукор - 300 грам(200 грам - в тісто, 100 грам - в вершках)
- Мед - 2 Ст. Ложки
- Вершкове масло - 120 грам
- Какао-порошок - 3 Ст. Ложки(2 ст.Л. - в тісто, 1 ст.Л. - в вершках)
- Борошно пшеничне - 350-400 грам
- Сода - 1 Чайна ложка (без гірки)
- Жовтки курячих яєць - 3 штуки
- Крохмаль кукурудзяний - 3 Ст. Ложки
- Ванільний цукор - 5 грам
- Молоко - 500 мілілітрів

У миску розбийте яйця.

Влийте рідкий мед.

Добре перемішайте всі ці інгредієнти. Можна збити міксером.

Просіяне борошно поступово всипте в миску. А також соду, погашену оцтом.

А після викладіть на стіл, присипаний борошном і замісити досить круте тісто, щоб його можна було розкатати. Але багато борошна намагайтеся не додавати. Розділіть тісто на шість-сім кульок. Надішліть тісто в холод на 30 хвилин.

У гарячий крем всипте столову ложку просіяного какао-порошку.

Накрийте крем харчовою плівкою стик в стик і відправте в холод.

Випікайте корж в заздалегідь розігрітій до 170-175 градусів духовці.

Кожен корж змастіть кремом.

Можна взяти збиті вершки або густу сметану. Боки торта обсипте подрібненими горіхами або печивом.
Тістечка "престиж" готовий. Дайте йому просочитися 5-6 годин, а краще ніч.