Торт «Прага» (оригінальний рецепт)
(покроковий рецепт з фото)
Всім ласунам шлю великий привіт! Сьогодні хочу розповісти вам, як приготувати легендарний торт "прага" . Не будемо довго затягувати і відразу ж приступимо до його приготування.
Таким тортиком вже точно можна здивувати гостей, які прийшли до вас на свято. Легендарний торт з легендарною історією. Відмінно підійде до чаю, кава і какао. Обов'язково спробуйте приготувати його будинку і ви не пошкодуєте!
- Борошно пшеничне - 1, 5 склянки (для тіста)
- Какао-порошок - 0, 5 склянки
- Яєчні білки - 8 штук
- Яєчні жовтки - 5 штук
- Розпушувач тіста - 2 чайних ложки
- Сода, сіль - по 1/4 Чайних ложки
- Цукор - 1, 5 склянки
- Вода - 3/4 склянки
- Рослинна олія - 1/2 склянки
- Вершкове масло - 400 грам (для крему )
- Згущене молоко - 8 Ст. Ложок
- Яєчні жовтки - 5 штук
- Вода - 1/3 склянки
- Шоколадна крихта - 85 грам
- Шоколадні пластинки - 1/3 склянки (для глазурі )
- Вершки - 1/2 склянки
- Кава - 1, 5 Ст. Ложки
Почнемо приготування з того, що змішуємо в окремій ємності кави і какао в теплій воді. Перешиваємо до однорідності.
Яєчні жовтки ретельно змішуємо з цукром до тих пір, поки він повністю не розчиниться.
Додаємо в суміш рослинне масло.
Тепер акуратно змішуємо цю суміш з кавою і какао.
Вводимо розпушувач, соду і просіяне борошно. Додаємо сухі інгредієнти в кавове тісто і добре перемішуємо.
Білки збиваємо міксером з сіллю.
Збиваємо білки до тих пір, поки вони не стануть нагадувати пишну піну.
Тепер акуратно втручаємося яєчні білки в тісто. Головне перемішувати плавно, щоб не порушити повітряну структуру.
Тісто переливаємо в форму для випікання.
Випікаємо корж при температурі 150 градусів протягом 50 хвилин.
Готовому коржу потрібно буде дати охолонути, потім розрізати на 4 частини і змастити кожен підсолодженими збитими вершками.
Приступаємо до приготування крему. Для цього змішуємо яєчні жовтки, воду і згущене молоко. Ретельно все перемішуємо до однорідності.
Ставимо суміш на водяну баню і чекаємо, поки всі інгредієнти стануть єдиною масою. Важливо постійно перемішувати.
Тепер знімаємо суміш з вогню, змішуємо з шоколадом. Ми залишаємо на кілька хвилин, щоб він розтанув і охолоджуємо масу до кімнатної температури.
В окремій ємності топимо вершкове масло і змішуємо його з шоколадом. Глазур готова.
Формуємо торт. Коржі промазуємо кремом, накриваючи наступним. Робимо так до вершини торта.
По колу також гарненько промазуємо торт кремом, не забуваємо про бортах.
Поливаємо шоколадною глазур'ю і відправляємо в холодильник для просочення. Подаємо до столу холодним, смачного!