Рецепт Торт «Прага» (оригінальний рецепт) фото

Торт «Прага» (оригінальний рецепт)
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто, Какао, Бісквітне тісто
Пісні страви
На святковий стіл
Випічка, Солодке, Торти

Всім ласунам шлю великий привіт! Сьогодні хочу розповісти вам, як приготувати легендарний торт "прага" . Не будемо довго затягувати і відразу ж приступимо до його приготування.

Таким тортиком вже точно можна здивувати гостей, які прийшли до вас на свято. Легендарний торт з легендарною історією. Відмінно підійде до чаю, кава і какао. Обов'язково спробуйте приготувати його будинку і ви не пошкодуєте!

  • Борошно пшеничне - 1, 5 склянки (для тіста)
  • Какао-порошок - 0, 5 склянки
  • Яєчні білки - 8 штук
  • Яєчні жовтки - 5 штук
  • Розпушувач тіста - 2 чайних ложки
  • Сода, сіль - по 1/4 Чайних ложки
  • Цукор - 1, 5 склянки
  • Вода - 3/4 склянки
  • Рослинна олія - 1/2 склянки
  • Вершкове масло - 400 грам (для крему )
  • Згущене молоко - 8 Ст. Ложок
  • Яєчні жовтки - 5 штук
  • Вода - 1/3 склянки
  • Шоколадна крихта - 85 грам
  • Шоколадні пластинки - 1/3 склянки (для глазурі )
  • Вершки - 1/2 склянки
  • Кава - 1, 5 Ст. Ложки
торт
Почнемо приготування з того, що змішуємо в окремій ємності кави і какао в теплій воді. Перешиваємо до однорідності.
торт
Яєчні жовтки ретельно змішуємо з цукром до тих пір, поки він повністю не розчиниться.
торт
Додаємо в суміш рослинне масло.
торт
Тепер акуратно змішуємо цю суміш з кавою і какао.
торт
Вводимо розпушувач, соду і просіяне борошно. Додаємо сухі інгредієнти в кавове тісто і добре перемішуємо.
торт
Білки збиваємо міксером з сіллю.
торт
Збиваємо білки до тих пір, поки вони не стануть нагадувати пишну піну.
торт
Тепер акуратно втручаємося яєчні білки в тісто. Головне перемішувати плавно, щоб не порушити повітряну структуру.
торт
Тісто переливаємо в форму для випікання.
торт
Випікаємо корж при температурі 150 градусів протягом 50 хвилин.
торт
Готовому коржу потрібно буде дати охолонути, потім розрізати на 4 частини і змастити кожен підсолодженими збитими вершками.
торт
Приступаємо до приготування крему. Для цього змішуємо яєчні жовтки, воду і згущене молоко. Ретельно все перемішуємо до однорідності.
торт
Ставимо суміш на водяну баню і чекаємо, поки всі інгредієнти стануть єдиною масою. Важливо постійно перемішувати.
торт
Тепер знімаємо суміш з вогню, змішуємо з шоколадом. Ми залишаємо на кілька хвилин, щоб він розтанув і охолоджуємо масу до кімнатної температури.
торт
В окремій ємності топимо вершкове масло і змішуємо його з шоколадом. Глазур готова.
торт
Формуємо торт. Коржі промазуємо кремом, накриваючи наступним. Робимо так до вершини торта.
торт
По колу також гарненько промазуємо торт кремом, не забуваємо про бортах.
торт
Поливаємо шоколадною глазур'ю і відправляємо в холодильник для просочення. Подаємо до столу холодним, смачного!

Схожі рецепти