Рецепт Торт «Прага» оригінальний фото

Торт «Прага» оригінальний
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто, Шоколад
Пісні страви
На святковий стіл
Випічка, Торти

Всіх справжніх цінителів шоколаду хочу навчити, як приготувати торт "прага" оригінальний. Ніжний, дуже насичений, буквально таїть у роті - це приголомшливий десерт, від якого неможливо відірватися.

Цей тортик знайомий багатьом ще з дитинства. Насичений смак крему в поєднанні з ніжними і вологими коржами, все це доповнено шоколадною глазур'ю - хіба може бути щось смачніше? Обов'язково рекомендую спробувати себе в ролі кондитера і приготувати торт "прага" оригінальний в домашніх умовах.

  • Борошно - 1.5 склянки
  • Какао - 0.5 склянки
  • Кава - 1 Чайна ложка
  • Білки - 8 штук
  • Жовтки - 5 штук(+ 5 штук в крем)
  • Розпушувач - 1 Ст. Ложка
  • Цукор - 1 Склянка
  • Рослинна олія - 0.5 склянки
  • Сіль - 1 щіпка
  • Вода - 3/4 склянки(+ 1/3 склянки в крем)
  • Вершкове масло - 400 грам
  • Згущене молоко - 4 Ст. Ложки
  • Шоколад - 100 грам
  • Вершки - 100 мілілітрів
торт
1. Отже, процесів багато, але всі вони не дуже складні насправді. Підігрійте трохи води і розчиніть в ній какао і кави.
торт
2. Розітріть жовтки з цукром, додайте рослинне масло.
торт
3. З'єднайте з какао-кавової масою.
торт
4. Невеликими порціями всипати просіяне з сіллю і розпушувачем борошно. Ретельно перемішайте, щоб не утворилися грудочки.
торт
5. В окрему мисочку відправте білки і з дрібкою солі збийте в міцну піну.
торт
6. Акуратно введіть білки в тісто, перемішавши лопаткою так, щоб не зруйнувати легкість.
торт
7. Розділіть тісто на дві рівні частини (або ж можна спекти 1 корж, який потім розрізати на 4 частини). Вилийте у форму, змащену маслом і присипану борошном. При температурі 180 градусів випікайте корж хвилин 45-50 до стану сухої сірники. Перші 30 хвилин духовку відкривати не можна!
торт
8. Готові коржі остудіть на решітки, а потім гострим ножем розріжте, щоб вийшло в результаті 4 коржа.
торт
9. У невеликому сотейнику з'єднайте жовтки, трохи води і згущене молоко.
торт
10. На дуже повільному вогні проваріть, постійно помішуючи, поки маса не стане однорідною консистенції. Зніміть з вогню і додайте шоколад. Дуже зручно використовувати дропси або ж подрібніть трохи плитку. Ретельно перемішайте, щоб шоколад повністю розтанув.
торт
11. В окремій мисочці збийте розм'якшене вершкове масло. Потроху додавайте шоколадну масу, постійно збиваючи, щоб вийшов однорідний крем.
торт
12. Тепер можна збирати наш Празький тортик. Коржі рясно перемазати кремом.
торт
13. А залишками крему змастіть борту і верх. Вирівняйте шпателем і відправте в холодильник.
торт
14. Останній етап - це прикраса. Зробіть глазур з розтопленого шоколаду з вершками і полийте зверху. Неймовірно красивий торт "прага" оригінальний в домашніх умовах готовий. Смачного!

Схожі рецепти