Торт «Прага» домашній
(покроковий рецепт з фото)
Ласунам присвячується! Якщо ви любите солодке, особливо торти, тоді я розповім вам, як приготувати торт "прага" домашній смачно і не складно. Такий торт був широко відомий на просторах СРСР.
Такий торт вийде навіть у не найбільш досвідченої господині. Головне при замісі бісквіта НЕ перевзбіть тісто, а просто злегка перемішати, інакше бісквіт не буде пишним. Замість горілки можете просочити бісквіт коньяком. Зверху прикрасьте торт шоколадною стружкою. Смачного!
- Цукор - 1 Склянка (для бісквіта)
- Крем 10-15% - 200 грам (для бісквіта)
- Горілка - 0, 5 склянки (для бісквіта)
- Борошно - 2 склянки (для бісквіта)
- Какао-порошок - 4 Ст. Ложки (для бісквіта)
- Розпушувач - 1 Чайна ложка (для бісквіта)
- Згущене молоко - 100 грам (для бісквіта)
- Яйця - 2 штуки (для бісквіта)
- Шоколад - 200 грам (для глазурі)
- Вершкове масло - 150 грам (для крему)
- Какао- порошок - 2 чайних ложки (для крему)
- Згущене молоко - 100 грам (для крему)
1
Мартенс відділи Желтков. Білки збийте до піни, додайте цукор, згущене молоко і сметану. Збивайте все близько 3 хвилин.
2
Окремо добре збийте жовтки. У мисці змішайте борошно, розпушувач, какао і білкову масу з жовтками.
3
Духовку розігрійте до 200 градусів. Форму для випічки діаметром 25 см змастіть маслом. Вилийте у форму тісто для бісквіта і випікайте 1 годину або до готовності.
4
Для крему збийте розм'якшене вершкове масло з какао, потім додайте туди згущене молоко і знову збийте до однорідного стану.
5
Готовий бісквіт остудіть і розріжте на 3 частини. Просочіть коржі горілкою.
6
Змастіть 2 коржа кремом, покладіть один на одного, 3 корж змащувати кремом не треба.
7
Шоколад розтопіть на водяній бані. Розтопленим шоколадом змастіть верх і боки торта. Приберіть торт в холод на 3 годину.
8
Приємного чаювання!