Рецепт Торт «Прага» класичний по ГОСТу фото

Торт «Прага» класичний по ГОСТу
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Борошно , Молочні продукти , Яйця , Вершкове масло , Згущене молоко
Пісні страви
На обід , Для дітей , На святковий стіл , Святковий обід
Випічка , Торти
Кількість порцій: 6-8
Час приготування: 8 г. 0 хв.

Смак торта "Прага" знає і любить кожен. Багатьом процес приготування здасться важким, але це лише на перший погляд. Насправді - просто, смачно, цікаво. Ваші гості будуть в дикому захваті!

Опис приготування:

Точно дотримуйтеся кількості зазначених інгредієнтів в рецепті, як приготувати торт"Прага" по ГОСТу. Всі продукти точно виміряні і вивірені. Бісквіт повинен відлежатися 6-8 годин перед тим, як збирати торт.

  • Яйця - 6 штук
  • Цукор - 150 грам
  • Борошно - 115 грам
  • Вершкове масло - 40 грам
  • Какао - 25 грам
  • Жовток - 1 штука
  • Вода - 20 мілілітрів
  • Згущене молоко - 120 грам (в вершках)
  • Вершкове масло - 200 грам (в вершках)
  • Какао - 10 грам (в вершках)
  • Ванільний цукор - 1 штука (пакетик)
  • Варення абрикосове або джем - 3-4 Ст. Ложок
  • Вода - 100 грам (для просочення)
  • Цукор - 70 грам (для просочення)
  • Шоколад - 70 грам (для глазурі)
  • Вершкове масло - 50 грам (для глазурі)
торт
1. Для приготування бісквіта розділіть 6 яєць на білки і жовтки. Жовтки збийте з половиною цукру до пишної світлої піни.
торт
2. Почніть збивати білки, потім поступово підсипати цукор. Збивайте до густих стійких піків. Потім з'єднайте збиті білки і жовтки, повільно акуратно їх перемішуючи в одному напрямку.
торт
3. Борошно з какао просійте в яєчну суміш і перемішайте знизу-вгору. 40 грам вершкового масла розтопіть і остудіть, потім додайте по краю і втручайтеся в тісто.
торт
4. Роз'ємну форму для випічки застеліть пергаментом. Вилийте тісто, розрівняйте. Випікайте півгодини при температурі 200 градусів.
торт
5. Для приготування крему в каструлі з товстим дном розмішайте жовток з 20 грамами холодної води. Додайте 120 грам згущеного молока і на повільному вогні доведіть до загустіння, постійно помішуючи.
торт
6. Вершкове масло збийте з ванільним цукром міксером до пишного стану. Потім частинами вводите сироп і просійте 10 грам какао. Збийте до однорідного стану.
торт
7. Для просочення з'єднайте цукор і 100 ML zavarennogo чай. Розріжте бісквіт на 3 частини і просочіть їм коржі.
торт
8. Зберіть торт. Просочений нижній корж змастіть половиною крему, накрийте другим і викладіть залишок крему. Третій корж просочіть абрикосовим варенням і відправте на 20 хвилин в холодильник.
торт
9. Шоколад і вершкове масло розтопіть в мікрохвильовій печі або на водяній бані. Покрийте глазур'ю весь торт. Коли вона охолоне, зробіть візерунок з шоколаду. Приємного чаювання!

Схожі рецепти