Торт «Прага» класичний по ГОСТу
(покроковий рецепт з фото)
Смак торта "прага" знає і любить кожен. Багатьом процес приготування здасться важким, але це лише на перший погляд. Насправді - просто, смачно, цікаво. Ваші гості будуть в дикому захваті!
Точно дотримуйтеся кількості зазначених інгредієнтів в рецепті, як приготувати торт "прага" по ГОСТу. Всі продукти точно виміряні і вивірені. Бісквіт повинен відлежатися 6-8 годин перед тим, як збирати торт.
- Яйця - 6 штук
- Цукор - 150 грам
- Борошно - 115 грам
- Вершкове масло - 40 грам
- Какао - 25 грам
- Жовток - 1 штука
- Вода - 20 мілілітрів
- Згущене молоко - 120 грам (в вершках)
- Вершкове масло - 200 грам (в вершках)
- Какао - 10 грам (в вершках)
- Ванільний цукор - 1 штука (пакетик)
- Варення абрикосове або джем - 3-4 Ст. Ложок
- Вода - 100 грам (для просочення)
- Цукор - 70 грам (для просочення)
- Шоколад - 70 грам (для глазурі)
- Вершкове масло - 50 грам (для глазурі)
1. Для приготування бісквіта розділіть 6 яєць на білки і жовтки. Жовтки збийте з половиною цукру до пишної світлої піни.
2. Почніть збивати білки, потім поступово підсипати цукор. Збивайте до густих стійких піків. Потім з'єднайте збиті білки і жовтки, повільно акуратно їх перемішуючи в одному напрямку.
3. Борошно з какао просійте в яєчну суміш і перемішайте знизу-вгору. 40 грам вершкового масла розтопіть і остудіть, потім додайте по краю і втручайтеся в тісто.
4. Роз'ємну форму для випічки застеліть пергаментом. Вилийте тісто, розрівняйте. Випікайте півгодини при температурі 200 градусів.
5. Для приготування крему в каструлі з товстим дном розмішайте жовток з 20 грамами холодної води. Додайте 120 грам згущеного молока і на повільному вогні доведіть до загустіння, постійно помішуючи.
6. Вершкове масло збийте з ванільним цукром міксером до пишного стану. Потім частинами вводите сироп і просійте 10 грам какао. Збийте до однорідного стану.
7. Для просочення з'єднайте цукор і 100 ML zavarennogo чай. Розріжте бісквіт на 3 частини і просочіть їм коржі.
8. Зберіть торт. Просочений нижній корж змастіть половиною крему, накрийте другим і викладіть залишок крему. Третій корж просочіть абрикосовим варенням і відправте на 20 хвилин в холодильник.
9. Шоколад і вершкове масло розтопіть в мікрохвильовій печі або на водяній бані. Покрийте глазур'ю весь торт. Коли вона охолоне, зробіть візерунок з шоколаду. Приємного чаювання!