Рецепт «Прага» по ГОСТу фото

«Прага» по ГОСТу
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто , Какао , Бісквітне тісто
ПП рецепти
На святковий стіл
Випічка , Торти , Бісквітний торт
Кількість порцій: 8-10
Час приготування: 14 г. 0 хв.

Наскільки сильно ви любите шоколад? Уявіть собі шоколадний торт з шоколадним кремом і шоколадною помадкою. Як же смачно це звучить. Розповідаю, як приготувати «Прагу» по ГОСТу.

Опис приготування:

Якщо ви чули про те, що зробити цей торт просто - ви не помилилися. Він складається з бісквітних коржів, що просякнуті шоколадним кремом і прикрашені шоколадною помадкою. Вони, хто люблять шоколад будуть в захваті від такого десерту. Щоб торт вийшов смачний, його потрібно наполягати. Якщо робите його для дорослих, можете використовувати ром або лікер.

  • Борошно - 115 грам
  • Вершкове масло - 250 грам(2, 5 столові ложки для коржа, 200 грам для крему)
  • Цукор - 300 грам(150 грам для тіста, 150 грам для помадки)
  • Какао - 2, 5 Ст. Ложки(1, 5 столові ложки для тесту, 0, 5 столової ложки для крему, 0, 5 столової ложки для помадки)
  • Яйця - 6 штук
  • Жовток - 1 штука
  • Згущене молоко - 115 грам
  • Вода - 2 Ст. Ложки(0, 5 столової ложки для крему, 1, 5 столові ложки для помадки)
  • Ваніль - За смаком
  • Глюкозний сироп - 1 Ст. Ложка
  • Абрикосовий джем - За смаком
1
Мартенс відділи Желтков. У миску просійте борошно і какао, потім перемішайте все. Виберіть масло заздалегідь з холодильника.
2
У чашу міксера викладіть жовтки, додайте до них половину цукру, збивайте до утворення світлої маси.
3
В іншій ємності збийте білки з цукром, що залишився до освіти міцних піків. Змішайте білки з жовтками, потім додайте дуже м'яке масло і акуратно перемішайте, введіть борошно з какао.
4
Вилийте тісто в підготовлену форму для випічки, відправте в розігріту до 200-220 градусів духовку на 40 хвилин. Готовий бісквіт дістаньте з духовки і залиште на 20 хвилин, потім видаліть з форми і остуджують близько 8 годин.
5
Змішайте курячий жовток з водою, додайте згущене молоко, надішліть суміш на парову баню і варіть до утворення густої маси.
6
Додайте в суміш на паровій бані розм'якшене вершкове масло, потім додайте какао, перемішайте і приберіть в сторону.
7
Для помадки: змішайте цукор з водою, прогрійте суміш до 48-50 градусів. В іншій мисці розігрійте глюкозний сироп, а потім влийте його до цукрової маси, варіть до досягнення температури близько 45 градусів, потім приберіть з вогню і додайте абрикосовий джем (1 чайна ложка).
8
Гарненько охолодіть суміш до 10 градусів, весь час перемішуйте її ложкою або лопаткою. Додайте трохи ванілі і какао, ще раз все перемішайте.
9
Розріжте добре остиглий бісквіт на 3 коржа, змастіть товстим шаром абрикосового джему нижній шар, потім шар крему і покладіть на нього другий корж, промажьте його кремом. Змастіть 3 корж абрикосовим джемом і покладіть на торт.
10
Верхівку торта промажьте приготовленої помадкою. Надішліть його в холодильник на кілька годин або на цілу ніч. Смачного!

Схожі рецепти