Рецепт Торт «Прага» класичний фото

Торт «Прага» класичний
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто , Какао
Пісні страви
На обід , На святковий стіл
Випічка , Торти , Бісквітний торт
Кількість порцій: 8
Час приготування: 1 г. 0 хв.

Шоколадний бісквіт, крем"Празький" , абрикосовий джем і шоколадна глазур з'єдналися в знаменитий шоколадний торт"Прага" , улюблений усіма ще з часів Радянського союзу. Пропоную вам свій рецепт!

Опис приготування:

Відомий кондитер ресторану"Прага" і автор більш 30 оригінальних тортів і тістечок, В. Гуральник багато чому навчився у чеських кондитерів, приїжджали з обміну досвідом в Москву. Шоколадний торт"Прага" - це його відповідь польському пирога"Захер" .

Рецепт, як приготувати торт"Прага" класичний в домашніх умовах і з легкодоступних продуктів, перед вами.


  • Яйця - 5 штук
  • Цукор - 150 грам
  • Борошно - 115 грам
  • Какао-порошок - 3 Ст. Ложки(2 ст.Л. - в тісто; 1 ст.Л. - в вершках)
  • Вершкове масло - 240 грам(40 г. - в тісто, 200 г. - в вершках)
  • Молоко згущене - 120 грам
  • Жовток яєчний - 1 штука
  • Вода - 20 грам
  • Ванілін - 1 щіпка
  • Шоколад чорний - 180 грам
  • Вершки - 2 Ст. Ложки
  • Абрикосовий джем - 2-3 Ст. Ложок
торт
Жовтки відокремте від білків і збийте з половиною цукру і ваніліном в густу білу піну.
Білки збийте в окремому посуді до щільної піни. Поступово додайте цукор, що залишився. Акуратно змішайте білки з жовтками.
Борошно і какао просійте і в 2-3 етапу додайте в яєчну масу, акуратно, ретельно перемішуючи силіконової лопаткою знизу вгору.
Продовжуючи перемішувати, влийте розтоплене масло по краю посуду.
торт
Форму (діаметром в 22 см.) змастіть маслом і присипте борошном. Вилийте тісто у форму, накрийте фольгою і випікайте в розігрітій до 200 градусів духовці 30 хвилин. Остудіть бісквіт у формі, а потім на решітці.
торт
Поки бісквіт відпочиває, приготуйте крем. У каструлі з товстим дном змішайте 1 жовток з рівною кількістю води, потім додайте згущене молоко.
торт
На повільному вогні доведіть до загустіння, постійно помішуючи.
торт
Розм'якшене вершкове масло збийте з ваніліном, додайте заварний крем і збийте. Додайте какао і збийте.
торт
Бісквіт розрізати на три коржі. Зберіть торт. На блюдо викладіть перший корж, половину крему, корж, половину крему, і знову корж.
торт
На верхній корж нанесіть абрикосовий джем. Поставте торт в холодильник.
торт
Приготуйте глазур. У каструлі з товстим дном або в сотейнику доведіть до кипіння вершки, додайте поламаний на шматочки шоколад. Помішуйте суміш до гладкості.
торт
Намажте глазур на торт. Поставте десерт в холодильник для застигання глазурі.

Схожі рецепти