Торт «Прага» класичний
(покроковий рецепт з фото)
Шоколадний бісквіт, крем "празький", абрикосовий джем і шоколадна глазур з'єдналися в знаменитий шоколадний торт "прага", улюблений усіма ще з часів Радянського союзу. Пропоную вам свій рецепт!
Відомий кондитер ресторану "прага" і автор більш 30 оригінальних тортів і тістечок, В. Гуральник багато чому навчився у чеських кондитерів, приїжджали з обміну досвідом в Москву. Шоколадний торт "прага" - це його відповідь польському пирога "захер" .
Рецепт, як приготувати торт "прага" класичний в домашніх умовах і з легкодоступних продуктів, перед вами.
- Яйця - 5 штук
- Цукор - 150 грам
- Борошно - 115 грам
- Какао-порошок - 3 Ст. Ложки(2 ст.Л. - в тісто; 1 ст.Л. - в вершках)
- Вершкове масло - 240 грам(40 г. - в тісто, 200 г. - в вершках)
- Молоко згущене - 120 грам
- Жовток яєчний - 1 штука
- Вода - 20 грам
- Ванілін - 1 щіпка
- Шоколад чорний - 180 грам
- Вершки - 2 Ст. Ложки
- Абрикосовий джем - 2-3 Ст. Ложок
Жовтки відокремте від білків і збийте з половиною цукру і ваніліном в густу білу піну.
Білки збийте в окремому посуді до щільної піни. Поступово додайте цукор, що залишився. Акуратно змішайте білки з жовтками.
Борошно і какао просійте і в 2-3 етапу додайте в яєчну масу, акуратно, ретельно перемішуючи силіконової лопаткою знизу вгору.
Продовжуючи перемішувати, влийте розтоплене масло по краю посуду.
Білки збийте в окремому посуді до щільної піни. Поступово додайте цукор, що залишився. Акуратно змішайте білки з жовтками.
Борошно і какао просійте і в 2-3 етапу додайте в яєчну масу, акуратно, ретельно перемішуючи силіконової лопаткою знизу вгору.
Продовжуючи перемішувати, влийте розтоплене масло по краю посуду.
Форму (діаметром в 22 см.) змастіть маслом і присипте борошном. Вилийте тісто у форму, накрийте фольгою і випікайте в розігрітій до 200 градусів духовці 30 хвилин. Остудіть бісквіт у формі, а потім на решітці.
Поки бісквіт відпочиває, приготуйте крем. У каструлі з товстим дном змішайте 1 жовток з рівною кількістю води, потім додайте згущене молоко.
На повільному вогні доведіть до загустіння, постійно помішуючи.
Розм'якшене вершкове масло збийте з ваніліном, додайте заварний крем і збийте. Додайте какао і збийте.
Бісквіт розрізати на три коржі. Зберіть торт. На блюдо викладіть перший корж, половину крему, корж, половину крему, і знову корж.
На верхній корж нанесіть абрикосовий джем. Поставте торт в холодильник.
Приготуйте глазур. У каструлі з товстим дном або в сотейнику доведіть до кипіння вершки, додайте поламаний на шматочки шоколад. Помішуйте суміш до гладкості.
Намажте глазур на торт. Поставте десерт в холодильник для застигання глазурі.