Торт «Прага» класичний рецепт
(покроковий рецепт з фото)
Любителям всього шоколадного пропоную звернути увагу на торт "прага", класичний рецепт в домашніх умовах якого представлений нижче. Це приголомшливо смачний і дуже красивий десерт.
Якщо вам дуже подобається його смак, але ви не знаєте, як приготувати торт "прага", класичний рецепт буде вам дуже потрібен. Це приголомшливо ніжний, повітряний торт з смачним кремом і в неймовірною шоколадної глазурі.
- Яйце - 6 штук(+ 1 жовток)
- Цукор - 150 грам
- Борошно - 120 грам
- Вершкове масло - 300 грам(200 грам в крем, 40 в корж, 60 - глазур)
- Какао - 1 Ст. Ложка
- Згущене молоко - 120 грам
- Ванілін - 1 щіпка
- Абрикосовий джем - 1 За смаком
- Шоколад - 90 грам
1. Відокремити білки від жовтків. Білки збити в міцну піну.
2. Жовтки збити з половиною цукру. Другу половину відправити в білки і довести до щільних піків.
3. Акуратно з'єднати обидві маси так, щоб вони не втратили легкість.
4. Борошно просіяти разом з какао і додати до яєць.
5. Вершкове масло розтопити, а потім остудити. Влити в тісто, акуратно вмішуючи.
6. Вилити тісто у форму і відправити в розігріту духовку. Випікати близько півгодини до готовності.
7. Остиглий корж потрібно викласти на решітку і дати йому охолонути не менше 6 годин. Більш швидкий варіант, як зробити торт "прага", класичний рецепт не передбачає.
8. Вбити 1 жовток і додати близько 20 мілілітрів води. Збити легенько, а потім додати згущене молоко. На водяній бані уварити до густоти. Тим часом розтопити вершкове масло з дрібкою ваніліну. Просіяти какао і відправити його в крем. Збити все до однорідності.
9. Добре остиглий корж розрізати на 3. Перші два змастити остиглим кремом.
10. А верхній абрикосовим джемом або повидлом. Абрикос використовують найчастіше, але можна варіювати за смаком торт "прага", класичний рецепт в домашніх умовах доповнивши будь-яким іншим джемом.
11. Залишилася справа за малим - розтопити шоколад з вершковим маслом і як слід промазати глазур'ю торт з усіх боків. Остудити як слід, поки глазур остаточно не застигне.