Торт «Прага» (бабусин рецепт)
(покроковий рецепт з фото)
Торт "прага" - це класичний рецепт ніжного, соковитого, шоколадне печиво, який багато десятиліть користується величезним успіхом. За цим рецептом вийде прекрасне частування для будь-якого приводу.
У кожної господині повинен бути як мінімум 1 ідеальний рецепт, як приготувати торт "прага", я вибрала цей
У рецептурі використовується коньяк, тому будьте уважні з частуванням дітей цієї випічкою. В такому випадку краще замінити коньяк вишневим соком.
- Яйця - 3 штуки
- Цукор - 1 Склянка(180 грам)
- Згущене молоко - 150 грам
- Крем 20% - 1 Склянка(200 грам)
- Борошно - 1, 5 склянки(195 грам)
- Какао - 3 Ст. Ложки
- Сода - 1 Чайна ложка
- Оцет 9% - 2 чайних ложки
- Олія - 400 грам (в вершках)
- Згущене молоко - 150 грам (в вершках)
- Какао - 2 Ст. Ложки (в вершках)
- Коньяк - 1 Склянка (для просочення)
- Цукор - 1 Склянка (для просочення)
- Какао - 150 грам (для помадки)
- Цукор - 50 грам (для помадки)
- Олія - 30 грам (для помадки)
- Молоко - 400-500 мілілітрів (для помадки)
1. Готуємо бісквіт. 3 яйця кімнатної температури збийте до появи піни, потім декількома прийомами введіть цукор. В отриману масу відправте жирну сметану і 150 грам згущеного молока, перемішайте міксером на невеликій швидкості.
2. Заздалегідь 2-3 рази просійте борошно, потім додайте її разом з какао в суміш. На повільній швидкості заважайте міксером.
3. Чайну ложку соди погасіть 9% -ним оцтом і додайте в миску з усіма інгредієнтами на тому етапі, коли ще не вся мука втрутилася в тісто. Тісто перемішайте міксером до однорідного стану.
4. Розігрійте духовку до 180 градусів. Форму для випічки застеліть пергаментним папером (або змастіть її дно соняшниковою олією). Вилийте тісто у форму, відразу відправте його в духовку. Випікається бісквіт 25-35 хвилин, тому перевіряйте його готовність зубочисткою. Готовий корж повинен охолонути і в ідеалі вистоятися 10-12 годин.
5. Для приготування просочення вилийте коньяк в каструлю з товстим дном, додайте цукор. Пропорції коньяку і цукру повинні бути 1:1. Рішення Саар, кип'ятіть на невеликому вогні хвилин 20-30, щоб випарувався алкоголь і просочення трохи загусла. Потім залиште просочення до повного охолодження.
6. Для приготування крему вершкового масла потрібно дати нагрітися, щоб воно стало м'яким. Збийте його міксером, щоб воно наситилося киснем і посвітлішало. Додайте есенцію ванілі і коньяку, 150 грам згущеного молока і збийте все міксером (2-3 хвилини). Потім просійте 2 столові ложки какао і завершите збивати крем.
7. Для приготування шоколадної помадки каструлю з невеликою кількістю води поставте на вогонь, а зверху - другу каструлю, яка не стосуватиметься дном води. Просійте в неї какао, додайте цукор і перемішайте. Порціями вливайте молоко, віночком вмішуючи його в какао. Коли молоко повністю вбереться в какао, нехай помадка вариться на середньому вогні. Ваша мета - отримати однорідну консистенцію з гладкою структурою. В кінці готування додайте для глянцю столову ложку вершкового масла.
8. Верхівку бісквіта (особливо, якщо вона лопнула) потрібно зрізати. Весь корж розріжте на 3 частини. Для цього ножем зробіть на боках по колу горизонтальні надрізи, а потім заведіть туди нитку і потягніть її на себе. Коньячної просоченням повністю просочити все коржі. Верхню частину змастіть просоченням знизу, щоб було соковитіше.
9. Розподіліть крем по коржам, не доводячи його до самого краю. Коли зберете весь торт, притисніть його зверху дощечкою. Торт вирівняється, а крем розподілиться рівномірно по самі вінця.
10. Боки торта теж змажте кремом, заповніть порожнечі між коржами. Що залишився коньячний сироп розподіліть по всьому торту за допомогою силіконової пензлика. Після цього торту треба постояти в холодильнику 1-2 годину.
11. Перенесіть торт на ґрати, полийте його шоколадною глазур'ю. Якщо потрібно, заздалегідь підігрійте глазур, щоб та рівномірно розтікалася по торту. Нехай торт коштує на решітці, поки не стече зайва глазур і десерт не застигне.
12. Ось такий гарний, соковитий торт з приголомшливим смаком у вас повинен вийти!