Рецепт Бабусин яблучний пиріг фото

Бабусин яблучний пиріг
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто , Фрукти , Яблука
Вегетаріанське харчування
На обід , На вечерю , На полуденок , Для дітей , На святковий стіл , На сніданок
Випічка , Пироги
Кількість порцій: 6-8
Час приготування: 1 г. 15 хв.

Що може бути смачніше домашньої випічки? Якщо ви згодні з цим твердженням, тоді пропоную вам звернути увагу на цей приголомшливий варіант, як приготувати яблучний пиріг як у бабусі.

Опис приготування:

У кожної господині є свої секрети на кухні. В даному випадку бабусин яблучний пиріг в домашніх умовах - це приголомшливе поєднання тонкого хрусткого коржа з ​​соковитими яблуками, які буквально таять у роті. Неймовірний смак і аромат точно не залишить вас байдужими.

  • Борошно - 350 грам
  • Цукор - 5 Ст. Ложок(+ 2 ст. Ложки з тісто)
  • Сіль - 1 Чайна ложка
  • Вершкове масло - 280 грам
  • Вода - 3 Ст. Ложки
  • Яблука - 1 кілограм
  • Обкладинка - 1 щіпка
  • Кукурудзяний крохмаль - 2-4 чайних ложок
  • Білок - 1 штука (для змазування верху)
  • Яблучний сік - 2 L
бабушкін яблучний пиріг - фото крок 1
1. Насамперед розповім, як приготувати тісто. Ось такий простий набір інгредієнтів вам потрібно.
бабушкін яблучний пиріг - фото крок 2
2. Борошно з'єднайте з дрібкою солі і цукром. Додайте холодне вершкове масло, нарізане кубиками і розітре все в однорідну крихту. Поступово додавайте крижану воду, замішуючи однорідне тісто.
бабушкін яблучний пиріг - фото крок 3
3. Поділіть його на дві рівні частини, загорніть в харчову плівку і приберіть на час в холодильник.
бабушкін яблучний пиріг - фото крок 4
4. Очистіть яблука від шкірки і серцевини. Наріжте середніми шматочками і викладіть в глибоку миску. Доведіть до кипіння яблучний сік і залийте їм яблука. Також в рецепт приготування бабусиної яблучного пирога можна використовувати сидр.
бабушкін яблучний пиріг - фото крок 5
5. Накрийте миску харчовою плівкою і залиште хвилин на 10.
бабушкін яблучний пиріг - фото крок 6
6. Відкиньте на друшляк, щоб обсушити трохи яблука. Після присипте цукром і корицею. Додайте кукурудзяний крохмаль і все як слід перемішайте.
бабушкін яблучний пиріг - фото крок 7
7. Тісто розкачати досить тонко на робочій поверхні. Духовку до цього часу розігрійте до 180 градусів.
бабушкін яблучний пиріг - фото крок 8
8. Викладіть тісто у жароміцних форму, а зверху - яблука.
бабушкін яблучний пиріг - фото крок 9
9. Розкачайте другий пласт тесту і накрийте їм яблучка.
бабушкін яблучний пиріг - фото крок 10
10. Щільно защипите краю, видаливши зайве тісто. Ось такий апетитний бабусин яблучний пиріг в домашніх умовах виходить.
бабушкін яблучний пиріг - фото крок 11
11. Зробіть ножем акуратні надрізи, щоб виходив гаряча пара. Змастіть збитим білком і присипте цукром. Можна відправляти форму в духовку.
бабушкін яблучний пиріг - фото крок 12
12. Ось і весь секрет, як зробити бабусин яблучний пиріг. Випікайте його до рум'яної скоринки. А після залиште на столі перед подачею на пару годин. Неймовірна смакота! Приємного чаювання.

Схожі рецепти