Рецепт Бабусин яблучний пиріг фото

Бабусин яблучний пиріг
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто, Фрукти, Яблука
Вегетаріанське харчування
На обід, На вечерю, На полуденок, Для дітей, На святковий стіл, На сніданок
Випічка, Пироги

Що може бути смачніше домашньої випічки? Якщо ви згодні з цим твердженням, тоді пропоную вам звернути увагу на цей приголомшливий варіант, як приготувати яблучний пиріг як у бабусі.

У кожної господині є свої секрети на кухні. В даному випадку бабусин яблучний пиріг в домашніх умовах - це приголомшливе поєднання тонкого хрусткого коржа з ​​соковитими яблуками, які буквально таять у роті. Неймовірний смак і аромат точно не залишить вас байдужими.

  • Борошно - 350 грам
  • Цукор - 5 Ст. Ложок(+ 2 ст. Ложки з тісто)
  • Сіль - 1 Чайна ложка
  • Вершкове масло - 280 грам
  • Вода - 3 Ст. Ложки
  • Яблука - 1 кілограм
  • Обкладинка - 1 щіпка
  • Кукурудзяний крохмаль - 2-4 чайних ложок
  • Білок - 1 штука (для змазування верху)
  • Яблучний сік - 2 L
бабушкін яблучний пиріг - фото крок 1
1. Насамперед розповім, як приготувати тісто. Ось такий простий набір інгредієнтів вам потрібно.
бабушкін яблучний пиріг - фото крок 2
2. Борошно з'єднайте з дрібкою солі і цукром. Додайте холодне вершкове масло, нарізане кубиками і розітре все в однорідну крихту. Поступово додавайте крижану воду, замішуючи однорідне тісто.
бабушкін яблучний пиріг - фото крок 3
3. Поділіть його на дві рівні частини, загорніть в харчову плівку і приберіть на час в холодильник.
бабушкін яблучний пиріг - фото крок 4
4. Очистіть яблука від шкірки і серцевини. Наріжте середніми шматочками і викладіть в глибоку миску. Доведіть до кипіння яблучний сік і залийте їм яблука. Також в рецепт приготування бабусиної яблучного пирога можна використовувати сидр.
бабушкін яблучний пиріг - фото крок 5
5. Накрийте миску харчовою плівкою і залиште хвилин на 10.
бабушкін яблучний пиріг - фото крок 6
6. Відкиньте на друшляк, щоб обсушити трохи яблука. Після присипте цукром і корицею. Додайте кукурудзяний крохмаль і все як слід перемішайте.
бабушкін яблучний пиріг - фото крок 7
7. Тісто розкачати досить тонко на робочій поверхні. Духовку до цього часу розігрійте до 180 градусів.
бабушкін яблучний пиріг - фото крок 8
8. Викладіть тісто у жароміцних форму, а зверху - яблука.
бабушкін яблучний пиріг - фото крок 9
9. Розкачайте другий пласт тесту і накрийте їм яблучка.
бабушкін яблучний пиріг - фото крок 10
10. Щільно защипите краю, видаливши зайве тісто. Ось такий апетитний бабусин яблучний пиріг в домашніх умовах виходить.
бабушкін яблучний пиріг - фото крок 11
11. Зробіть ножем акуратні надрізи, щоб виходив гаряча пара. Змастіть збитим білком і присипте цукром. Можна відправляти форму в духовку.
бабушкін яблучний пиріг - фото крок 12
12. Ось і весь секрет, як зробити бабусин яблучний пиріг. Випікайте його до рум'яної скоринки. А після залиште на столі перед подачею на пару годин. Неймовірна смакота! Приємного чаювання.

Схожі рецепти