Бабусин яблучний пиріг
(покроковий рецепт з фото)
Що може бути смачніше домашньої випічки? Якщо ви згодні з цим твердженням, тоді пропоную вам звернути увагу на цей приголомшливий варіант, як приготувати яблучний пиріг як у бабусі.
У кожної господині є свої секрети на кухні. В даному випадку бабусин яблучний пиріг в домашніх умовах - це приголомшливе поєднання тонкого хрусткого коржа з соковитими яблуками, які буквально таять у роті. Неймовірний смак і аромат точно не залишить вас байдужими.
- Борошно - 350 грам
- Цукор - 5 Ст. Ложок(+ 2 ст. Ложки з тісто)
- Сіль - 1 Чайна ложка
- Вершкове масло - 280 грам
- Вода - 3 Ст. Ложки
- Яблука - 1 кілограм
- Обкладинка - 1 щіпка
- Кукурудзяний крохмаль - 2-4 чайних ложок
- Білок - 1 штука (для змазування верху)
- Яблучний сік - 2 L
1. Насамперед розповім, як приготувати тісто. Ось такий простий набір інгредієнтів вам потрібно.
2. Борошно з'єднайте з дрібкою солі і цукром. Додайте холодне вершкове масло, нарізане кубиками і розітре все в однорідну крихту. Поступово додавайте крижану воду, замішуючи однорідне тісто.
3. Поділіть його на дві рівні частини, загорніть в харчову плівку і приберіть на час в холодильник.
4. Очистіть яблука від шкірки і серцевини. Наріжте середніми шматочками і викладіть в глибоку миску. Доведіть до кипіння яблучний сік і залийте їм яблука. Також в рецепт приготування бабусиної яблучного пирога можна використовувати сидр.
5. Накрийте миску харчовою плівкою і залиште хвилин на 10.
6. Відкиньте на друшляк, щоб обсушити трохи яблука. Після присипте цукром і корицею. Додайте кукурудзяний крохмаль і все як слід перемішайте.
7. Тісто розкачати досить тонко на робочій поверхні. Духовку до цього часу розігрійте до 180 градусів.
8. Викладіть тісто у жароміцних форму, а зверху - яблука.
9. Розкачайте другий пласт тесту і накрийте їм яблучка.
10. Щільно защипите краю, видаливши зайве тісто. Ось такий апетитний бабусин яблучний пиріг в домашніх умовах виходить.
11. Зробіть ножем акуратні надрізи, щоб виходив гаряча пара. Змастіть збитим білком і присипте цукром. Можна відправляти форму в духовку.
12. Ось і весь секрет, як зробити бабусин яблучний пиріг. Випікайте його до рум'яної скоринки. А після залиште на столі перед подачею на пару годин. Неймовірна смакота! Приємного чаювання.