Торт «Прага» з готових коржів
(покроковий рецепт з фото)
Коли під рукою є готові коржі, то досить швидко і просто можна приготувати апетитний, святковий і неймовірно шоколадний торт. Раджу придивитися уважно до цього рецепту.
Перед вами нескладний, але дуже класний варіант, як приготувати торт "прага" з готових коржів з ніжною малиновою просоченням. Ягоди можна використовувати абсолютно будь-які, які на ваш погляд чудово поєднуються з шоколадом. Такий тортик перед подачею краще залишити на 4-5 годин в холодильнику, щоб він як слід просочився.
- Вершкове масло - 200 грам
- Жовток - 3 штуки
- Згущене молоко - 70 грам
- Вода - 50 мілілітрів
- Шоколад - 50 грам
- Малина - 1 Склянка (по бажанню)
1. Для приготування крему в невеликій сотейник відправте 3 жовтка, трохи води і згущене молоко. Ретельно збийте вінчиком до однорідності.
2. Поставте на вогонь. Постійно помішуючи, приходять, вершки. Натріть на дрібній тертці шоколад. Зніміть сотейник з вогню, додайте шоколад і ретельно перемішайте, щоб він добре розчинився.
3. В окрему мисочку відправте розм'якшене вершкове масло.
4. Збийте його міксером до пишноти.
5. Після додайте шоколадний крем, продовжуючи збивати.
6. Підготуйте ягоди, якщо будете їх використовувати. Збийте їх в блендері з цукром або джемом, наприклад.
7. От і все, можна збирати тортик: промажьте коржі шоколадним кремом і ягідним. Залишками крему змастіть верх і боки тортика. Залиште його для просочення. При бажанні також можна зробити шоколадну глазур і залити нею торт. Приємного чаювання!