Рецепт Торт «Паризький коктейль» фото

Торт «Паризький коктейль»
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Французька кухня
Тісто , Молочні продукти
Страви без випічки
На святковий стіл
Випічка , Торти
Кількість порцій: 3-4
Час приготування: 4 г. 0 хв.

Сьогодні хочу вам запропонувати відмінний рецепт міні-тортика, який сподобається всім без винятку! найтонші коржі, просочені ніжним заварним кремом з хрустким арахісом - це неймовірно смачно!

Опис приготування:

Рецепт, як приготувати торт «Паризький коктейль», неймовірно простий. Тісто для коржів медово-заварне, дуже незвичайне. Воно настільки еластичне, що дозволяє розгортати найтонші коржі, які не рвуться. Печуться такі коржі буквально по 3 хвилини, вони виходять дуже м'якими і ніжними. Просочившись кремом, вони стають ще більш ніжними і невагомими. Оформити такий тортик я пропоную досить незвичайним способом: не так, як ми звикли це зазвичай робити. З кожного коржа я пропоную вирізати за допомогою металевої вирубки кілька гуртків, і вже їх змащувати кремом. Таким чином тортик вийде невеликим, але високим. Обов'язково спробуйте!

  • Мед - 3 Ст. Ложки
  • Цукор - 300 грам(150 г - в тісто, 150 г - в вершках)
  • Масло оливкове - 3 Ст. Ложки
  • Вода гаряча - 200 мілілітрів
  • Борошно - 500 грам
  • Сода - 1 Чайна ложка
  • Молоко - 500 мілілітрів
  • Яйця - 3 штуки
  • Вершкове масло - 100 грам
  • Арахіс - 100 грам
торт
Підготуйте всі необхідні інгредієнти.
торт
Для тесту змішайте мед з цукром, додайте оливкову олію і воду. Добре перемішайте. Доведіть до кипіння, потім зніміть рідина з вогню і швидко всипте борошно, змішану з содою. Добре перемішайте. Тісто завариться.
торт
Додайте ще трохи борошна і замісити м'яке тісто.
торт
Розділіть його на 10 частин. Кожну частину розкачати як можна тонше. Не бійтеся, рватися таке тісто не буде, головне не забудьте попередньо присипати борошном робочу поверхню. Випікайте кожен корж в розігрітій до 200 градусів духовці по 2-3 хвилини.
торт
Для крему яйця змішайте з цукром і борошном. Влейте молоко. Поставте масу на повільний вогонь, доведіть до кипіння, постійно помішуючи віночком.
торт
Коли маса загусне, зніміть її з вогню, додайте в неї вершкове масло і арахіс. Перемішайте.
торт
З кожного коржа видавіть кружечки діаметром 12 см.
торт
Зберіть торт, змастивши кожен гурток кремом. Прикрасьте тортик за бажанням. Надішліть його в холодильник на 2 годину.
торт
Приємного чаювання!

Схожі рецепти