Медовий торт «Паризький коктейль»
(покроковий рецепт з фото)
Щоб приготувати щось смачне і порадувати улюблених людей, не обов'язково проводити весь день на кухні. Пропоную вам свій рецепт, як приготувати медовий торт "паризький коктейль" .
З горіхів я використовувала арахіс, funduk, мигдаль. Але можна взяти будь-які інші. Заварний крем виходить неймовірно смачним, завдяки чому, коли торт просочиться, він стає м'яким, соковитим і апетитним.
- Борошно - 500 грам
- Цукор - 150 грам
- Мед - 3 Ст. Ложки
- Сода - 1 Чайна ложка
- Вода окріп - 180 мілілітрів
- Рослинна олія - 3 Ст. Ложки
- Вершкове масло - 200 грам
- Молоко - 600 мілілітрів
- Цукор - 150 грам (в вершках)
- Яйця - 3 штуки
- Борошно - 2 Ст. Ложки
- Горіхи - 100 грам
- Ванілін - 1 щіпка
1. У каструлі з'єднайте окріп, рослинна олія, цукор і мед. На середньому вогні доведіть до кипіння, постійно помішуючи.
2. В отриманий сироп просійте борошно з содою і ложкою почніть замішувати тісто.
3. Викладіть все на стіл, присипаний борошном, і замісіть еластичне тісто, яке не липне до рук. Розділіть його на 7-8 частин.
4. Кожен шматочок тіста розкачати на пергаменті. Прикладіть тарілку і виріжте коло. Виделкою зробіть проколи по всьому тесту.
5. Випікайте коржі по 5 хвилин при температурі 200 градусів до золотистого кольору.
6. Для приготування крему змішайте в каструлі яйця з цукром і борошном. Поступово влийте холодне молоко, помішуючи віночком отриману рідину.
7. Варіть крем на середньому вогні, постійно помішуючи, до загустіння. Потім додайте горіхи, ванільний цукор і вершкове масло. Збивайте міксером 2-3 хвилини.
8. Теплим кремом змастіть коржі, не забудьте верх і боки. Надішліть торт в холодильник на кілька годин. Прикрасьте на свій смак. Я використовувала мигдальні пластівці.
9. Приємного чаювання!