Рецепт Паризький яблучний пиріг фото

Паризький яблучний пиріг
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Французька кухня
Тісто, Фрукти, Яблука, Бісквітне тісто
Вегетаріанське харчування
На полуденок
Випічка, Солодке, Пироги

Яблучний пиріг під назвою "паризький" - смачний десерт, який хочеться спробувати якомога швидше. Дуже простий і доступний рецепт. Беріть на замітку!

Ця ароматна домашня випічка не є пирогом в звичному для нас розумінні, скоріше це ніжний ванільний пудинг з шматочками яблук. Приготувати "паризький" яблучний пиріг можна з будь-якими фруктами або навіть ягодами. У будь-якому випадку пиріг приголомшливий, рекомендую!

  • Яйце - 3 штуки
  • Борошно - 80 грам
  • Молоко - 100 грам
  • Рослинна олія - 15 грам
  • Розпушувач для тіста - 1 Чайна ложка
  • Яблука - 300 грам
  • Цукор - 100 грам (в тісто)
  • Вершкове масло - 25 грам (в заливку)
  • Цукор - 30 грам (в заливку)
  • Кленовий сироп - 2-3 Ст. Ложок
  • Ванілін - 1 грам
паризький яблучний пиріг - фото крок 1
Підготуйте всі інгредієнти.
паризький яблучний пиріг - фото крок 2
Яйця збийте з цукром до стійкої піни.
паризький яблучний пиріг - фото крок 3
Додайте молоко і рослинне масло.
паризький яблучний пиріг - фото крок 4
Насипте борошно, розпушувач і ванілін.
паризький яблучний пиріг - фото крок 5
Перемішайте все до однорідного стану.
паризький яблучний пиріг - фото крок 6
Форму змастіть маслом. Дно і боки присипте борошном або манкою. Якщо форма роз'ємна, то зручніше буде, застелити її пергаментом. Нарізані часточками яблука викладіть довільно.
паризький яблучний пиріг - фото крок 7
Залийте яблука тестом. Випікайте при температурі 180 градусів близько 40 хвилин. Готовність можна перевірити дерев'яною шпажкою.
паризький яблучний пиріг - фото крок 8
Для заливки змішайте цукор, розтоплене вершкове масло і кленовий сироп.
паризький яблучний пиріг - фото крок 9
Дістаньте пиріг.
паризький яблучний пиріг - фото крок 10
Полийте пиріг зверху рівномірно підготовленої заливкою. Випікайте ще 10-15 хвилин.
паризький яблучний пиріг - фото крок 11
Готовому яблучному пирогу дайте трохи охолонути в формі, потім витягніть його, прикрасьте за бажанням цукровою пудрою і подавайте до столу. Смачного!

Схожі рецепти