Паризький яблучний пиріг
(покроковий рецепт з фото)
Яблучний пиріг під назвою "паризький" - смачний десерт, який хочеться спробувати якомога швидше. Дуже простий і доступний рецепт. Беріть на замітку!
Ця ароматна домашня випічка не є пирогом в звичному для нас розумінні, скоріше це ніжний ванільний пудинг з шматочками яблук. Приготувати "паризький" яблучний пиріг можна з будь-якими фруктами або навіть ягодами. У будь-якому випадку пиріг приголомшливий, рекомендую!
- Яйце - 3 штуки
- Борошно - 80 грам
- Молоко - 100 грам
- Рослинна олія - 15 грам
- Розпушувач для тіста - 1 Чайна ложка
- Яблука - 300 грам
- Цукор - 100 грам (в тісто)
- Вершкове масло - 25 грам (в заливку)
- Цукор - 30 грам (в заливку)
- Кленовий сироп - 2-3 Ст. Ложок
- Ванілін - 1 грам
Підготуйте всі інгредієнти.
Яйця збийте з цукром до стійкої піни.
Додайте молоко і рослинне масло.
Насипте борошно, розпушувач і ванілін.
Перемішайте все до однорідного стану.
Форму змастіть маслом. Дно і боки присипте борошном або манкою. Якщо форма роз'ємна, то зручніше буде, застелити її пергаментом. Нарізані часточками яблука викладіть довільно.
Залийте яблука тестом. Випікайте при температурі 180 градусів близько 40 хвилин. Готовність можна перевірити дерев'яною шпажкою.
Для заливки змішайте цукор, розтоплене вершкове масло і кленовий сироп.
Дістаньте пиріг.
Полийте пиріг зверху рівномірно підготовленої заливкою. Випікайте ще 10-15 хвилин.
Готовому яблучному пирогу дайте трохи охолонути в формі, потім витягніть його, прикрасьте за бажанням цукровою пудрою і подавайте до столу. Смачного!