Торт «овечка»
(покроковий рецепт з фото)
Торт "овечка" - чудовий торт, який можна приготувати на Новий рік Вівці, дитяче свято або по-іншому важливому і веселому приводу. Для прикраси торта використовується крем, На основі обсмаження.
Як приготувати торт "овечка"?
1. Спочатку нам треба спекти бісквіт. Увімкніть духовку нагріватися на 180 градусів. Приготуйте круглу форму для випічки. Форму змастіть вершковим або рослинним маслом або застеліть пергаментним папером, включаючи краю, щоб у нас утворилася свого роду "тарілочка" . Бісквіт, звичайно, можна купити готовий, якщо у вас немає часу. Отже, жовтки відділяємо від білків за двома різними мисках.
2. У кожну з мисок всипаємо по півсклянки цукру. У білки цукру можна всипати трохи більше. Тепер міксером гарненько, до густої піни збиваємо кожну суміш окремо. Головне - розчинити в білках (жовтках) цукор. Після цього міксер нам уже не знадобиться.
3. Змішуємо обидві маси в одній великій мисці.
4. Поступово починаємо вводити просіяне борошно, помішуючи дерев'яною ложкою. З борошном додаємо і розпушувач. Тісто у нас по консистенції повинне вийти, як густа сметана. При енергійному помішуванні тесту ложкою, ви побачите бульбашки повітря. Значить, Testo майже.
5. Вилийте тісто в приготовану форму і відправляйте в гарячу духовку на 25-30 хвилин. Готовий бісквіт підніметься, стане золотистим. Але найкраще готовність перевірити дерев'яною зубочисткою, проткнув тісто в декількох місцях. Якщо зубочистка виходить сухою, то бісквіт готовий. Витягніть його і остудіть.
6. Поки бісквіт запікається, приготуємо крем. Якраз на це у нас піде півгодини. Отже, в сотейнику перемішайте 1/4 склянки борошна і молоко. Варіть суміш на середньо-високому вогні, помішуючи, до кипіння. Потім зніміть з вогню і залиште до охолодження.
7. Коли суміш для крему охолоне, додайте олію, стакан цукру і ванільний цукор. Збивайте міксером протягом 10-12 хвилин. От і все!
8. Коли бісквіт і крем охолонуть, можна братися за прикрасу. Змастіть бісквіт кремом, а потім використовуйте кондитерський шприц з насадкою для формування "завитків" .
9. Шоколад розтопіть на вогні або в мікрохвильовій печі. Зробіть два крухочка і дві завитки. Для цього на пергаментний папір налийте по столовій ложці шоколаду і розрівняйте. Для завитків налийте шоколад тонким шаром спіралькою. Залиште до застигання. Готовий торт прикрасьте завитками, прикріпіть очі, Доріс деталі сиропом або розтопленим шоколадом.
Торт "овечка" готовий!
Відмінного свята!
- Яйця - 5 штук
- Цукор - 2 склянки(1 склянка - в вершках, 1 склянка - для бісквіта)
- Борошно - 1 1/4 склянки(1 склянка - для бісквіта, 1/4 - для приготування крему)
- Розпушувач - 1/2 чайних ложки
- Молоко - 1 Склянка (для крему)
- Олія - 220 грам (для крему)
- Ванільний цукор - 1 Чайна ложка (для крему)
1. Спочатку нам треба спекти бісквіт. Увімкніть духовку нагріватися на 180 градусів. Приготуйте круглу форму для випічки. Форму змастіть вершковим або рослинним маслом або застеліть пергаментним папером, включаючи краю, щоб у нас утворилася свого роду "тарілочка" . Бісквіт, звичайно, можна купити готовий, якщо у вас немає часу. Отже, жовтки відділяємо від білків за двома різними мисках.
2. У кожну з мисок всипаємо по півсклянки цукру. У білки цукру можна всипати трохи більше. Тепер міксером гарненько, до густої піни збиваємо кожну суміш окремо. Головне - розчинити в білках (жовтках) цукор. Після цього міксер нам уже не знадобиться.
3. Змішуємо обидві маси в одній великій мисці.
4. Поступово починаємо вводити просіяне борошно, помішуючи дерев'яною ложкою. З борошном додаємо і розпушувач. Тісто у нас по консистенції повинне вийти, як густа сметана. При енергійному помішуванні тесту ложкою, ви побачите бульбашки повітря. Значить, Testo майже.
5. Вилийте тісто в приготовану форму і відправляйте в гарячу духовку на 25-30 хвилин. Готовий бісквіт підніметься, стане золотистим. Але найкраще готовність перевірити дерев'яною зубочисткою, проткнув тісто в декількох місцях. Якщо зубочистка виходить сухою, то бісквіт готовий. Витягніть його і остудіть.
6. Поки бісквіт запікається, приготуємо крем. Якраз на це у нас піде півгодини. Отже, в сотейнику перемішайте 1/4 склянки борошна і молоко. Варіть суміш на середньо-високому вогні, помішуючи, до кипіння. Потім зніміть з вогню і залиште до охолодження.
7. Коли суміш для крему охолоне, додайте олію, стакан цукру і ванільний цукор. Збивайте міксером протягом 10-12 хвилин. От і все!
8. Коли бісквіт і крем охолонуть, можна братися за прикрасу. Змастіть бісквіт кремом, а потім використовуйте кондитерський шприц з насадкою для формування "завитків" .
9. Шоколад розтопіть на вогні або в мікрохвильовій печі. Зробіть два крухочка і дві завитки. Для цього на пергаментний папір налийте по столовій ложці шоколаду і розрівняйте. Для завитків налийте шоколад тонким шаром спіралькою. Залиште до застигання. Готовий торт прикрасьте завитками, прикріпіть очі, Доріс деталі сиропом або розтопленим шоколадом.
Торт "овечка" готовий!
Відмінного свята!