Торт «негреня»
(покроковий рецепт з фото)
Торт присвячується всім любителям солоденького, а особливо тим, хто жити не може без шоколаду. Чорний, як негреня, він буде актуальним на будь-якому святі. Ніжний і тане в роті, спробуйте!
Це класичний рецепт приготування торта "негреня" . Бісквіт випікається на основі желтково-шоколадною суміші. Крем готується з вершків збитих з цукром і шоколадом. Торт виходить дуже ніжним по консистенції. Перед вживанням його слід охолодити в холодильнику кілька годин. Хай щастить!
- Борошно - 100 грам
- Цукор - 100 грам
- Розпушувач - 1, 5 чайних ложки
- Сіль - 1 щіпка
- Яйця - 3 штуки
- Масло рослинне - 3 Ст. Ложки
- Ванілін - 1 штука (пакетик)
- Вода - 1/2 Ст. Ложки
- Какао - 2 Ст. Ложки
- Розчинна кава - 1 Чайна ложка
- Вершки - 300 грам
- Шоколад - 100 грам
Відокремлюємо жовтки від білків і збиваємо з цукром.
Додаємо рослинне масло, продовжуємо збивати.
З'єднуємо розчинна кава і какао, заливаємо гарячою водою і розмішуємо до однорідної густої маси.
З'єднуємо жовтки з шоколадною масою, акуратно перемішуємо.
В окремому посуді з'єднуємо: борошно, розпушувач і 30 грам цукру.
Борошняну суміш потрібно додати до суміші шоколадно-желтковой. Гарненько перемішати.
Окремо збиваємо до піків білки з 30 грам цукру. Додаємо в ту ж суміш, розмішуємо.
Застелите форму для випічки бісквіта пергаментом, влийте тісто. Випікайте 40 хвилин, температура 180 градусів.
Готовий бісквіт остудіть, дайте йому постояти 1-2 годину.
Готовий крем: вершки нагріваємо з 2 ст.Л. Цукру, але не доводимо до кипіння. Знімаємо з вогню, додаємо шматочки шоколаду і розмішуємо до повного його розчинення. Суміш охолоджуємо в холодильнику, після чого збиваємо до пишної маси.
Бісквіт ріжемо на чотири частини, кожну з яких промазуємо кремом.
Збираємо торт. Зверху прикрашаємо шоколадною крихтою. Ставимо в холодильник на 2-3 годину.
Смачного!