Торт «Негр в піні»
(покроковий рецепт з фото)
Торт "негр в піні" - це смачно і швидко! Поділюся з вами рецептом з рукописної кулінарної книги моєї мами. Цей торт був частим гостем на святковому столі в моєму дитинстві. Може і на вашому теж?
Він виручить вас, коли гості ось-ось повинні прийти, а часу на приготування чогось неординарного зовсім немає. Тортик виходить дуже ніжним, смачним і соковитим, за рахунок улюбленого багатьма сметанним кремом. У покроковому рецепті розповім докладно, як приготувати торт «Негр в піні».
- Яйця - 4 штуки (для бісквіта)
- Цукор - 1 Склянка
- Варення полуничне - 1 Склянка
- Сода - 1 Чайна ложка
- Лимонний сік - 1 Чайна ложка
- Борошно - 1.5-2 склянки (залежить від розміру яєць і щільності варення)
- Крем - 1.5 склянки(25% жирності, для крему)
- Цукор - 1 Склянка (або за смаком)
- Масло рослинне - За смаком (для змащування форми)
Підготуйте всі необхідні інгредієнти.
Яйця збийте з цукром.
Додайте варення, соду і лимонний сік. Знову збийте масу міксером.
В останню чергу додайте просіяне борошно. Тісто має бути такою ж консистенції як на класичний бісквіт. Форму для випічки діаметром 22-24 см. Або чашу мультиварки змастіть рослинною олією.
Випікайте 1 годину при температурі 180 градусів в духовці або 1 час 20 хвилин в мультиварці на режимі «Випічка».
Випікайте 1 годину при температурі 180 градусів в духовці або 1 час 20 хвилин в мультиварці на режимі «Випічка».
Поки бісквіт випікається, приготуйте крем. Сметану збийте з цукром до його розчинення, накрийте кришкою і приберіть в холодильник.
Коли бісквіт буде готовий, акуратно витягніть його з форми і повністю остудіть.
Остиглий бісквіт розрізати на 2-3 коржа.
Змастіть торт кремом між коржам, зверху і по краях. Прикрасьте свіжими ягодами і якщо дуже хочеться, то відразу подавайте до столу!
Смачного!