Торт «Негр в піні» з варенням
(покроковий рецепт з фото)
Якщо ви любитель вологих і соковитих десертів, тоді вашій увазі пропоную рецепт, як приготувати торт «Негр в піні» з варенням. Торт робиться на основі бісквітних коржів зі сметанним кремом.
Варення, що зазначено в рецепті, додаю прямо в бісквіт, від цього у нього виходить насичений темний колір. Крем зі сметани відмінно відтіняє темний колір, від цього і цікаву назву такого десерту. Торт виходить повітряним, але в той же час у нього щільна консистенція, а сам бісквіт наче вологий.
- Яйце - 1 штука
- Цукровий пісок - 150 грам
- Борошно - 1 Склянка
- Варення зі смородини - 1/2 склянки
- Крем - 300 грам
- Сода - 1/2 чайних ложки
- Кефір - 1/2 склянки
1. Процес приготування починаю з бісквіта: в миску вбиваю яйце і додаю 100 грам цукрового піску, збиваю міксером до утворення білої маси. В окрему миску вливаю кефір і сметану (100 грам), кладу соду, перемішую. Чекаю до утворення бульбашок, після цього переливаю масу до яєць і цукру. Всипаю просіяне борошно і перемішую, додаю варення і ще раз перемішую.
2. Форму для випічки змащую олією, виливаю приготоване тісто, відправляю в розігрітий до 200 градусів духовку на 20 хвилин, після цього зменшуємо температуру до 180 і готую ще близько півгодини. Готовий бісквіт дістаю з духовки і остуджують в формі при кімнатній температурі.
3. Частину, що залишилася сметану відправляю в холодильник, потім дістаю і збиваю хвилин 10-15, до утворення густої маси. Додаю цукор і збиваю далі, до розчинення крупинок.
4. Охолоджений бісквітний корж розрізаю на 3 частини.
5. Кожен корж щедро промазують сметанним кремом, укладаю їх один на одного.
6. Верхній корж і боки обмазую кремом, ставлю торт на кілька годин в холодильник (краще на ніч). Готовий бісквітний торт подаю до столу.