Бісквітний торт з варенням
(покроковий рецепт з фото)
Сьогодні ми з вами зробимо простий і чесний десерт без вишукувань. Тільки бісквіт і свіже варення… дивіться, як приготувати бісквітний торт з варенням. Ви обов'язково залишите цей рецепт на замітку.
Такий тортик навряд чи підійде для святкового столу, адже він зовсім простий і досить непоказний. Але завжди можна застосувати фантазію і красиво оформити верх торта. Це можна зробити за допомогою крему або глазурі. А ще можна зробити фігурки з мастики і перетворити просту випічку в шедевр.
- Борошно - 1 Склянка
- Яйця - 5-6 штук
- Крем - 200-300 грам
- Варення полуничне - 200 грам
- Цукор - 0, 5 склянки
- Ванілін - 1 штука
- Цукрова пудра - За смаком
Для приготування класичного бісквіта нам знадобляться яйця. Відокремлюємо білки від жовтків. Збиваємо жовтки з 100 грамами цукру. Просіваємо борошно і збиваємо все три інгредієнта разом.
Окремо збиваємо білки міксером в сухий ємності. Досипаємо пару ст. Ложок цукру і збиваємо ще 5 хвилин. Піна повинна стояти в мисці і не виливатися.
Тепер перекладаємо ложечка за ложечкою збиті білки в жовткова-борошняну суміш. Перемішуємо так, як годиться для бісквітного тіста: знизу вгору. Беремо форму для випікання і змащуємо маслом. Викладаємо бісквітне тісто і випікаємо в розігрітій духовці протягом 30-40 хвилин при температурі 180-190 градусів.
Готовність коржа перевіряємо не раніше, ніж через півгодини. Якщо запаху ще немає, а ви вже вирішили перевірити тісто, воно може впасти. Тому краще почекати. Розрізаємо готовий корж на 2 частини. У мене було полуничне варення. Намазую їм коржі, ретельно просочуючи бісквіт.
Складаємо два коржа один на одного і залишаємо тортик просочитися на годину-дві. Потім можна прикрасити його цукровою пудрою. Все готово! Подавати з чаєм і молоком.