Торт «Наполеон» з ніжним кремом
(покроковий рецепт з фото)
Цей знаменитий десерт підкорив весь світ. Він простий, але вишуканий, дуже смачний. Весь секрет полягає в тонких коржах і хорошою просочення з крему. Розповім, як приготувати пиріг "наполеон" .
Класичний заварний крем можна приготувати заздалегідь, наприклад, для 1-2 дня. Важливо правильно зробити тісто і тонко його розкачати. Тільки тоді у вас вийде правильний і дуже смачний «Наполеон». Його звично прикрашають крихтою від коржів, проте, можна використовувати мигдальні пластівці.
- Вершкове масло - 400 грам(200 грам для тіста, 200 грам для крему)
- Борошно - 4 склянки
- Яйця - 4 штуки(1 штука для тесту, 3 штуки для крему)
- Крем - 1 Склянка
- Цукор - 1, 5 склянки
- Крохмаль чи борошно - 6 Ст. Ложок
- Молоко - 4 склянки
1. Перш за все приготуйте крем: збийте яйця з цукром до утворення посветлевшей піни, перелийте в каструлю і додайте молоко, борошно, поставте на вогонь. Варіть крем до утворення густої маси, регулярно помішуючи. Зніміть з вогню і остудіть, потім додайте вершкове масло і збийте вінчиком до однорідної маси, накрийте крем плівкою і остудіть в холодильнику.
2. Займемося тестом. Просіяне борошно розітріть з вершковим маслом, нарізаним кубиками.
3. В іншій мисці з'єднайте яйця зі сметаною, влийте суміш в центр борошняної крихти і замісіть тісто.
4. Розділити тісто 7 частин, кожну оберніть в плівку і відправте в холодильник на 2 годину.
5. Кожну частину тіста розкачати дуже тонко і виріжте необхідну форму, випікайте кожен корж окремо в розігрітому до 200 градусів духовці 3-5 хвилин.
6. Готові коржі виходять тонкими, перекладіть їх на тарілку. Спечіть обрізки, з них вийде крихта для прикраси торта.
7. Викладіть корж і змастіть його кремом, потім покладіть наступний корж і знову промажте кремом. Таким чином зберіть торт.
8. Обрізки від коржів подрібніть в крихту, прикрасьте торт. Надішліть його в холодильник на 7-8 годин, а потім подавайте. Приємного чаювання!