Торт «Наполеон» класичний (з домашнього тесту)
(покроковий рецепт з фото)
У кожної господині є свій улюблений рецепт "наполеона", я віддаю перевагу класичний варіант. Часу витратити потрібно чимало, але ж результат того вартий! Дивіться класичний рецепт!
Загляньте в рецепт і ви дізнаєтеся, як приготувати торт "наполеон" класичний з домашнього тесту. Домашнє тісто приготувати дуже легко, воно приємне і пластичне, легко піддається розкочування, коржі для "наполеона" не повинні бути товщі 1 мм, тоді торт після просочення буде найніжнішим! Всі подробиці в рецепт, хай щастить!
- Маргарин - 400 грам (тісто)
- Яйце - 1 штука (тісто)
- Борошно - 700 грам (тісто)
- Крижана вода - 150 мілілітрів (тісто)
- Сіль - 1 щіпка (тісто)
- Молоко - 1 літр (крем)
- Цукор - 1, 5 склянки (крем)
- Яйце - 2 штуки (крем)
- Борошно - 3 Ст. Ложки (крем)
- Вершкове масло - 200 грам (крем)
- Ванільний цукор - 5 грам (крем)
Підготуйте інгредієнти згідно зі списком для коржів і крему. Вершкове масло залиште на столі, нехай постоїть, воно повинно бути кімнатної температури. Приступимо!
У чашу подрібнювача всипте просіяне борошно, покладіть щіпку солі і маргарин. Якщо немає подрібнювача, то висипайте борошно прямо на стіл, зверху кубики маргарину і ножем рубайте, поки не вийде дрібна крихта.
Комбайном це легко робиться на 1-2 хвилини.
Яйце змішайте з крижаною водою, вилочкою стільком людям добре.
В глубокую посудину (або просто на стільці) всипте крихти. Зробіть по центру поглиблення і влийте воду з яйцем. Замісити тісто.
Тісто добре збирається в кого, до рук не липне. Розділіть його на 12 частин.
Відріжте два квадрата пергаменту. Коржі печуться дуже швидко. Розігрійте духовку до максимуму. Кожну грудочку тесту розгортайте максимально тонко, товщина не більше 1 мм. За допомогою тарілки або кришки з ручкою ножем відріжте коло тесту. Поставте в такому вигляді в духовку і випікайте кожен корж по 3-5 хвилин.
Готовий корж покладіть на плоску тарілку остигати, а залишки тіста покладіть в подрібнювач, це для обсипання торта.
Коржі готові. Залиште їх остигати, перейдемо до варіння крему.
У тарі для міксера з'єднайте борошно, ванільний і звичайний цукор і яйця. З'єднайте інгредієнти, вливаючи невеликими порціями молоко.
Маса повинна вийде однорідної, без грудочок.
Поставте молоко на повільний вогонь і доведіть до кипіння, постійно помішуючи, як тільки крем стане густим, відразу зніміть з вогню. Варити не потрібно!
Покладіть в крем масло кімнатної температури і міксером крем збийте. Остудіть!
Тісто для обсипання складіть в подрібнювач, включите на пару секунд.
Крихітка готова!
Приступайте до збірки тортика. Плоске блюдо застеліть двома шматочками пергаменту. Покладіть перший корж, змастіть його 2 -3 столовими ложками крему. Приблизно неповна склянка крему відкладіть окремо, він знадобиться для змащування боків тортика.
І продовжуйте так до самого останнього коржа. Його теж змастіть добре кремом і приберіть торт для просочення в холодильник на 10 годин. За цей час коржі осядуть. Деякі господині кладуть на останній корж гніт, щоб вирівняти коржі, але тоді не варто промащувати кремом верх.
Через 10 годин змастіть боки тортика кремом, поновіть верх, змастіть його ще раз. І обсипте крихтами боки, потім верх.
Коли весь торт буде обсипаний, потягніть пергамент в різні боки, таким чином торт залишиться на тарілці, а два шматочки пергаменту з крихтами у вас в руках. Все чисто і красиво!