Торт «Наполеон» класичний
(покроковий рецепт з фото)
Перед вами покрокові рекомендації, як приготувати торт "наполеон" класичний. Він ніжний, ситний і неймовірно смачний. Якщо його рецепта ще немає у вашій кулінарній скарбничці, то рекомендую додати!
Торт "наполеон" класичний в домашніх умовах приготувати досить просто. Поєднання ніжних коржів з заварним кремом просто приголомшливе! До речі, лимон можна додавати як в тісто, так і в крем, щоб відтінити солодкий смак. І нехай багато хто не вважають цей десерт святковим, своїм смаком він точно доводить зворотне.
- Вершкове масло - 350 грам
- Борошно - 3.5 склянки
- Лимон - 1 штука
- Сіль - 1 щіпка
- Яйце - 3 штуки
- Молоко - 1 літр
- Цукор - 200 грам
- Борошно - 1.5 Ст. Ложки

1. У глибоку миску просійте борошно і дрібку солі.

2. Натріть на тертці холодне масло. Не рекомендую використовувати маргарин, щоб не перебити ніжний смак готового десерту.

3. Ретельно перемішайте все до утворення однорідної крихти.

4. Розріжте лимон навпіл, відправте його в мікрохвильовку на 20-30 секунд, потім вичавіть сік. Процідити через сито, щоб видалити шматочки м'якоті або кісточки.

5. Додайте приблизно стільки ж води і влийте в мисочку.

6. Замісити тісто щільне, вимішайте його як слід. Загорніть в харчову плівку, приберіть в холодильник на деякий час.

7. Половину молока налийте в невелику каструльку або сотейник і поставте на вогонь. Всипте цукор.

8. У другій половині розчиніть просіяне борошно.

9. Туди ж додайте яйця, збийте все до однорідності.

10. Коли молоко закипить, влийте холодне молоко, постійно помішуючи, щоб не утворилися грудочки.

11. Не припиняючи перемішувати, залиште на вогні, поки крем не загусне.

12. Дістаньте тісто, розріжте його на однакові шматочки. Ідеальний варіант - 16 штук, але ви можете вибрати і іншу кількість. Кожен шматочок дуже тонко розкачати.

13. Можна відразу вирізати коржі під форму, а можна випікати їх так. Надішліть в розігріту до 170 градусів духовку хвилин на 5 (наступні коржі будуть випікатися швидше).

14. Ще гарячими виріжте коржі під тарілку або кришку, наприклад, щоб вони були одного розміру.

15. Обрізки коржів подрібніть в крихту. Усе, тепер у нас є все необхідне, щоб зібрати торт "наполеон" класичний в домашніх умовах.

16. Викладіть корж, змастіть його рясно кремом. Дійсно, не шкодуючи, інакше тортик буде сухуватий.

17. Повторіть процес з усіма коржами. Крихтою посипте краю і верх. Ось і весь секрет, як приготувати торт "наполеон" класичний. Залиште його просочуватися на 3-4 годину, але найкраще - на ніч. Тоді він буде буквально танути в роті.