Рецепт Торт «Наполеон» класичний фото

Торт «Наполеон» класичний
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто
Дієтичне харчування
На святковий стіл
Випічка , Торти , Наполеон
Кількість порцій: 8-10
Час приготування: 2 г. 0 хв.

Перед вами покрокові рекомендації, як приготувати торт"Наполеон" класичний. Він ніжний, ситний і неймовірно смачний. Якщо його рецепта ще немає у вашій кулінарній скарбничці, то рекомендую додати!

Опис приготування:

Торт"Наполеон" класичний в домашніх умовах приготувати досить просто. Поєднання ніжних коржів з заварним кремом просто приголомшливе! До речі, лимон можна додавати як в тісто, так і в крем, щоб відтінити солодкий смак. І нехай багато хто не вважають цей десерт святковим, своїм смаком він точно доводить зворотне.

  • Вершкове масло - 350 грам
  • Борошно - 3.5 склянки
  • Лимон - 1 штука
  • Сіль - 1 щіпка
  • Яйце - 3 штуки
  • Молоко - 1 літр
  • Цукор - 200 грам
  • Борошно - 1.5 Ст. Ложки
торт
1. У глибоку миску просійте борошно і дрібку солі.
торт
2. Натріть на тертці холодне масло. Не рекомендую використовувати маргарин, щоб не перебити ніжний смак готового десерту.
торт
3. Ретельно перемішайте все до утворення однорідної крихти.
торт
4. Розріжте лимон навпіл, відправте його в мікрохвильовку на 20-30 секунд, потім вичавіть сік. Процідити через сито, щоб видалити шматочки м'якоті або кісточки.
торт
5. Додайте приблизно стільки ж води і влийте в мисочку.
торт
6. Замісити тісто щільне, вимішайте його як слід. Загорніть в харчову плівку, приберіть в холодильник на деякий час.
торт
7. Половину молока налийте в невелику каструльку або сотейник і поставте на вогонь. Всипте цукор.
торт
8. У другій половині розчиніть просіяне борошно.
торт
9. Туди ж додайте яйця, збийте все до однорідності.
торт
10. Коли молоко закипить, влийте холодне молоко, постійно помішуючи, щоб не утворилися грудочки.
торт
11. Не припиняючи перемішувати, залиште на вогні, поки крем не загусне.
торт
12. Дістаньте тісто, розріжте його на однакові шматочки. Ідеальний варіант - 16 штук, але ви можете вибрати і іншу кількість. Кожен шматочок дуже тонко розкачати.
торт
13. Можна відразу вирізати коржі під форму, а можна випікати їх так. Надішліть в розігріту до 170 градусів духовку хвилин на 5 (наступні коржі будуть випікатися швидше).
торт
14. Ще гарячими виріжте коржі під тарілку або кришку, наприклад, щоб вони були одного розміру.
торт
15. Обрізки коржів подрібніть в крихту. Усе, тепер у нас є все необхідне, щоб зібрати торт"Наполеон" класичний в домашніх умовах.
торт
16. Викладіть корж, змастіть його рясно кремом. Дійсно, не шкодуючи, інакше тортик буде сухуватий.
торт
17. Повторіть процес з усіма коржами. Крихтою посипте краю і верх. Ось і весь секрет, як приготувати торт"Наполеон" класичний. Залиште його просочуватися на 3-4 годину, але найкраще - на ніч. Тоді він буде буквально танути в роті.

Схожі рецепти