Рецепт Торт на сметані простий фото

Торт на сметані простий
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Борошно , Молочні продукти , Яйця
Дієтичне харчування
На полуденок
Випічка , Торти , Сметанник
Кількість порцій: 8
Час приготування: 4 г. 0 хв.

Сметанник - простий і смачний торт, в основі якого в тесті сметана і в кремі теж. Випікаються окремо коржі, які просочуються потім кремом. Прикрасити такий торт можна фруктами і ягодами.

Опис приготування:

Рецепт цього чудового і простого торта не змусить вас довго возитися на кухні. Але знадобиться час для просочення. Найкраще залишати десерт в холодильнику на ніч, а вранці прикрасити і подавати до столу. Але, в принципі, вже через години 3 тортик можна подавати до чаю.

Подивіться, як приготувати торт на сметані простий.

  • Крем - 500 мілілітрів (навпіл (тісто + крем))
  • Цукор - 500 грам (навпіл (тісто + крем))
  • Борошно - 2 склянки
  • Сода - 1 чайних ложок (погасити оцтом)
  • Фрукти - 1 За смаком (для прикраси)
  • Яйця - 2 штук
торт на сметані простий - фото крок 1
1. Збиваємо холодну сметану з цукром до пишного стану, після чого прибираємо в холодильник. Це буде наш крем.
торт на сметані простий - фото крок 2
2. Тісто готуємо по такому ж принципу: в сметану додаємо погашену соду, яйця, цукор і борошно. Замішуємо густе тісто (по консистенції як густа сметана).
торт на сметані простий - фото крок 3
3. Виливаємо наше тісто в форму для запікання і відправляємо в духовку. Якщо ви випікаєте одним коржем, дайте добре пропектися (перевіряйте сірником). Можна випекти кілька коржів, але тоді часу знадобиться більше.
торт на сметані простий - фото крок 4
4. Коли коржі будуть готові, дістаємо наш крем з холодильника і змащуємо їх. В середньому виходить 4-5 коржів (якщо робите один, то розріжте його за допомогою нитки хоча б на 3).
торт на сметані простий - фото крок 5
5. Заливаємо торт зверху кремом і залишаємо в холоді просочитися (в ідеалі - години на 3).
торт на сметані простий - фото крок 6
6. Потім прикрашаємо на ваш смак і бажанням. Можна один корж пропустити через м'ясорубку і посипати з усіх боків наш торт. Є й інший спосіб: натерти на тертці печиво або подрібнити його в блендері і також засипати наш торт.

Схожі рецепти