Торт на сметані простий
(покроковий рецепт з фото)
Сметанник - простий і смачний торт, в основі якого в тесті сметана і в кремі теж. Випікаються окремо коржі, які просочуються потім кремом. Прикрасити такий торт можна фруктами і ягодами.
Рецепт цього чудового і простого торта не змусить вас довго возитися на кухні. Але знадобиться час для просочення. Найкраще залишати десерт в холодильнику на ніч, а вранці прикрасити і подавати до столу. Але, в принципі, вже через години 3 тортик можна подавати до чаю.
Подивіться, як приготувати торт на сметані простий.
- Крем - 500 мілілітрів (навпіл (тісто + крем))
- Цукор - 500 грам (навпіл (тісто + крем))
- Борошно - 2 склянки
- Сода - 1 чайних ложок (погасити оцтом)
- Фрукти - 1 За смаком (для прикраси)
- Яйця - 2 штук
1. Збиваємо холодну сметану з цукром до пишного стану, після чого прибираємо в холодильник. Це буде наш крем.
2. Тісто готуємо по такому ж принципу: в сметану додаємо погашену соду, яйця, цукор і борошно. Замішуємо густе тісто (по консистенції як густа сметана).
3. Виливаємо наше тісто в форму для запікання і відправляємо в духовку. Якщо ви випікаєте одним коржем, дайте добре пропектися (перевіряйте сірником). Можна випекти кілька коржів, але тоді часу знадобиться більше.
4. Коли коржі будуть готові, дістаємо наш крем з холодильника і змащуємо їх. В середньому виходить 4-5 коржів (якщо робите один, то розріжте його за допомогою нитки хоча б на 3).
5. Заливаємо торт зверху кремом і залишаємо в холоді просочитися (в ідеалі - години на 3).
6. Потім прикрашаємо на ваш смак і бажанням. Можна один корж пропустити через м'ясорубку і посипати з усіх боків наш торт. Є й інший спосіб: натерти на тертці печиво або подрібнити його в блендері і також засипати наш торт.