Рецепт Торт «Зебра» на сметані фото

Торт «Зебра» на сметані
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Борошно, Молочні продукти, Какао, Згущене молоко
Вегетаріанське харчування, Пісні страви
На полуденок, Для дітей, На святковий стіл, День народження
Випічка, Кекси

Багато господинь знають рецепт, як приготувати кекс «Зебра» на сметані, який відрізняється характерним малюнком в розрізі. Можна зробити його на сметані або кефірі (ряжанка), а також з додаванням води.

Мій варіант приготування можна сміливо подавати на святковий стіл, верхівку кексу покриваю сметанним кремом і прикрашаю смужками розтопленого чорного шоколаду. Навіть без прикраси такий кекс виходить ошатним. Незважаючи на складний малюнок, він готується просто, тому його приготування під силу навіть новачкові.

  • Крем - 700 грам(400 г для тесту 300 г для крему)
  • Цукор - 300 грам
  • Цукрова пудра - 100 грам
  • Ваніль - За смаком
  • Сода - 1/2 чайних ложки
  • Борошно - 400 грам
  • Згущене молоко - 380 грам
  • Какао - 5 чайних ложок
  • Яйце - 4 штуки
  • Чорний шоколад - 100 грам
кекс
1. Яйця вбиваю в миску і додаю цукровий пісок, перемішую все виделкою.
кекс
2. Трохи змішавши вміст, включаю блендер і перемішую на максимальній потужності до білого кольору.
кекс
3. У миску до яєць і цукру додаю сметану (15-20% жирності), перемішую вилкою або ложкою.
кекс
4. Вливаю згущене молоко і знову все перемішую.
кекс
5. Борошно (350 грам) заздалегідь просівають і порційно всипав до рідких складових.
кекс
6. Кожен раз ретельно перемішую тісто, щоб не було грудочок.
кекс
7. Решта 50 грам борошна (від 350 грам) всипав в окрему ємність і змішую з содою.
кекс
8. Додаю борошно з содою і ще раз все перемішую міксером на високій швидкості.
кекс
9. Отримане тісто поділяю на 2 рівні частини, переливаю одну в окрему миску. Всипаю до однієї з частин тесту какао-порошок. А в другу частину додаю борошно (50 грам) і ваніль.
кекс
10. Ретельно перемішую обидві частини тесту, щоб не було грудочок.
кекс
11. Форму для випічки застеляють пергаментом, по центру вливаю невелику частину білого тіста.
кекс
12. На біле тісто виливаю коричневе (змішане з какао).
кекс
13. Чергую біле і коричневе тісто, кожен раз виливаючи його в центр, виходить ось такий малюнок.
кекс
14. Випікаю кекс в розігрітій до 200 градусів духовці близько 50-60 хвилин.
кекс
15. Для крему: змішую сметану (30% жирності) з цукровою пудрою і збиваю міксером. Покриваю приготованим кремом остиглий кекс.
кекс
16. Розтоплюю в мікрохвильовій печі чорний шоколад і малюю смужки, відправляю кекс в холодильник на 20-30 хвилин.

Схожі рецепти