Торт «Зебра» на сметані
(покроковий рецепт з фото)
Багато господинь знають рецепт, як приготувати кекс «Зебра» на сметані, який відрізняється характерним малюнком в розрізі. Можна зробити його на сметані або кефірі (ряжанка), а також з додаванням води.
Мій варіант приготування можна сміливо подавати на святковий стіл, верхівку кексу покриваю сметанним кремом і прикрашаю смужками розтопленого чорного шоколаду. Навіть без прикраси такий кекс виходить ошатним. Незважаючи на складний малюнок, він готується просто, тому його приготування під силу навіть новачкові.
- Крем - 700 грам(400 г для тесту 300 г для крему)
- Цукор - 300 грам
- Цукрова пудра - 100 грам
- Ваніль - За смаком
- Сода - 1/2 чайних ложки
- Борошно - 400 грам
- Згущене молоко - 380 грам
- Какао - 5 чайних ложок
- Яйце - 4 штуки
- Чорний шоколад - 100 грам
1. Яйця вбиваю в миску і додаю цукровий пісок, перемішую все виделкою.
2. Трохи змішавши вміст, включаю блендер і перемішую на максимальній потужності до білого кольору.
3. У миску до яєць і цукру додаю сметану (15-20% жирності), перемішую вилкою або ложкою.
4. Вливаю згущене молоко і знову все перемішую.
5. Борошно (350 грам) заздалегідь просівають і порційно всипав до рідких складових.
6. Кожен раз ретельно перемішую тісто, щоб не було грудочок.
7. Решта 50 грам борошна (від 350 грам) всипав в окрему ємність і змішую з содою.
8. Додаю борошно з содою і ще раз все перемішую міксером на високій швидкості.
9. Отримане тісто поділяю на 2 рівні частини, переливаю одну в окрему миску. Всипаю до однієї з частин тесту какао-порошок. А в другу частину додаю борошно (50 грам) і ваніль.
10. Ретельно перемішую обидві частини тесту, щоб не було грудочок.
11. Форму для випічки застеляють пергаментом, по центру вливаю невелику частину білого тіста.
12. На біле тісто виливаю коричневе (змішане з какао).
13. Чергую біле і коричневе тісто, кожен раз виливаючи його в центр, виходить ось такий малюнок.
14. Випікаю кекс в розігрітій до 200 градусів духовці близько 50-60 хвилин.
15. Для крему: змішую сметану (30% жирності) з цукровою пудрою і збиваю міксером. Покриваю приготованим кремом остиглий кекс.
16. Розтоплюю в мікрохвильовій печі чорний шоколад і малюю смужки, відправляю кекс в холодильник на 20-30 хвилин.