Торт «медові соти»
(покроковий рецепт з фото)
Торт "медові соти" називається так не тільки тому, що має яскраво виражений медовий смак і аромат, але і тому, що в розрізі він дійсно схожий на стільники, тільки з вишнями замість бджіл!
Цей торт коштує того, щоб приготувати його на святковий стіл: повірте, він припаде до смаку всім! Злегка кислі вишні в поєднанні з ніжними медовими коржами і солодким кремом створюють справжній шедевр випічки. Цей торт набагато смачніше на другий день після приготування, так що краще всього готувати його заздалегідь. Ви можете використовувати і свіжі вишні, але їх попередньо потрібно буде позбавити від зайвого соку. Нижче ви дізнаєтеся, як приготувати торт "медові соти" .
- Борошно пшеничне - 430 грам
- Цукор - 480 грам(150 г - в коржі, 150 г - в вершках, 180 г - в глазур)
- Мед - 100 грам
- Вершкове масло - 100 грам
- Сода - 2 грами
- Розпушувач - 4 грами
- Вишні консервовані - 800 грам (або свіжі)
- Крем 30% жирності - 700 грам
- Ванільний цукор - 10 грам
- Какао-порошок - 60 грам
- Вершки 20% жирності - 160 грам
- Вода - 120 мілілітрів(80 мл - для глазурі, 40 мл - для замочування желатину)
- Желатин - 8 грам
- Куряче яйце - 3 штуки
1. Борошно змішайте з розпушувачем, яйця збийте з цукром, додайте мед і перемішайте. Поставте миску на водяну баню і, помішуючи, проваріть суміш протягом 15 хвилин.
2. Зніміть суміш з вогню, додайте соду і розмішайте. Додайте вершкове масло і розмішайте до повного його розчинення. Невеликими порціями додайте борошно і замісіть тісто.
3. Накрийте миску плівкою і поставте в холодильник на 1 час. Розділіть тісто на три однакові частини. Одну з них розкачати в прямокутник, а решта залиште в холодильнику. Прямокутник розріжте на п'ять однакових смуг.
4. На кожну смугу посередині викладіть консервовані вишні, віджаті від соку. Защепіте краю кожної смуги. У роз'ємну форму діаметром 24 см, застелену папером для випічки і змащену вершковим маслом, викладіть смужки тесту з формі спіралі, рухаючись від краю до центру.
5. Надішліть тісто в розігріту до 190 градусів духовку на 20-25 хвилин. Зніміть бортик форми, перенесіть корж на дошку і повністю остудіть. Спечіть так ще 2 коржа. Для крему збийте сметану з цукром і ванільним цукром.
6. Змастіть декількома ложками крему блюдо, в якому торт буде подаватися, і зберіть його, викладаючи між коржами по 1/3 крем частини. Верх і бортики змастіть кремом. Поставте в холодильник на 6 годин.
7. Приготуйте глазур: змішайте желатин з водою і залиште для набухання. У каструлі змішайте цукор і какао-порошок, додайте воду і вершки. Поставте на вогонь і після закипання проваріть на малому вогні 10 хвилин, постійно помішуючи.
8. Зніміть суміш з вогню, штам, додайте желатин і розмішайте до повного його розчинення. Остигнула приблизно до 36 градусів глазур нанесіть на торт. Поставте торт в холодильник до повного застигання глазурі. Смачного!