Торт «медові кульки»
(покроковий рецепт з фото)
Приготуйте цей ніжний торт «Медові кульки» і ваше свято або дружні посиденьки пройдуть незабутньо. А близькі будуть просити приготувати його знову і знову.
Торт «Медові кульки» зі сметанним кремом виходить дуже ніжним і зовсім непріторним, з легким медовим ароматом. Залежно від меду буде змінюватися аромат і колір випечених кульок. Чим темніше мед, тим сильніше аромат і темніше будуть готові кульки. Сметана нам потрібна свіжа і високої якості, так як вона не проходить теплову обробку. Прикрасити можете будь-якими горіхами і шоколадом на свій смак.
- Вершкове масло - 33 грам
- Мед - 1 Ст. Ложка
- Цукор - 6 Ст. Ложок(3 ст. Ложки - тісто, 3 ст. Ложки - крем)
- Сода харчова - 1 Чайна ложка (без гірки)
- Куряче яйце - 1 штука
- Борошно пшеничне - 150 грам
- Сіль - За смаком
- Крем - 250 грам
- Горіхи волоські - 1/2 склянки
- Шоколад молочний - 20 грам
Підготуйте всі необхідні інгредієнти для приготування торта "медові кульки" .
У каструлю з товстим дном покладіть масло, цукор і мед.
Поставте каструлю на водяну баню і нагрівайте масу, поки вона не стане однорідною, а цукор розчиниться.
Зніміть з вогню, всипте соду і перемішайте. Маса почне пінитися, так і має бути.
Дайте охолонути протягом 5 хвилин, щоб яйце не сварились при додаванні. Розбийте яйце в масу і швидко перемішайте до однорідної маси.
Просійте борошно через дрібне сито відразу в масу.
Швидко замісіть м'яке, трохи липке тісто. Приберіть в холодильник на 30 хвилин.
Деко застеліть папером для випічки. Відщипувати потроху тісто і скочується кульки. Вони повинні бути приблизно з фундук. Розкладіть на деко на відстані.
Випікайте кульки в гарячій духовці при температурі 180 градусів протягом 10 хвилин, до готовності. Вийміть і повністю остудіть.
У холодну миску покладіть сметану і цукор.
Збивайте масу на високій швидкості до однорідного і пишного стану.
Круглу миску обкласти поліетиленовою плівкою і налийте на дно трохи сметанного крему.
Кладіть по кілька кульок в сметанний крем і повністю їх покрийте.
Щільно укладіть все кульки в кремі в застелену миску. Повапните верх кремом. Покладіть зверху поліетилен в контакт. Покладіть вантаж і приберіть в холодильник на 10 годин.
Вийміть торт з холодильника і переверніть на тарілку. Зніміть миску і плівку. Вирівнюючий крем, якщо потрібно.
Прикрасьте верх торта шоколадом і рубаними горіхами.
Поріжте і подавайте до столу з гарячим чаєм або кавою.
Смачного!