Медові булочки
(покроковий рецепт з фото)
Якщо у вас на кухні є мед і борошно, то ви завжди зможете зробити смачну і просту випічку. Варіантів так багато, що знайти стоїть рецепт складно. Тому пропоную свій, він повинен припасти до смаку.
Дріжджова здоба з відомих інгредієнтів - відмінне солодке доповнення до чаю і кави на кожен день. Форму виробів зробіть будь-яку, яка у вас вийде. А поки прочитайте, як приготувати медові булочки. Рум'яна кірочка, повітряне тісто і неймовірний аромат випічки зберуть усіх за столом.
- Борошно - 500 грам
- Вершкове масло - 100 грам
- Дріжджі сухі - 7 грам
- Молоко - 250 мілілітрів
- Яєчні жовтки - 2 штуки
- Яєчний білок - 1 штука
- Мед - 2 Ст. Ложки
- Сіль - 1 щіпка
Приготуйте опару. Тепле молоко (півсклянки) змішайте з половиною цукру, 2 ст. Ложками борошна і дріжджами. Залиште опару в кімнаті на 1 час. Решту борошна окремо просійте. Додайте до неї цукор, сіль. В середину влийте жовтки, молоко, готову опару і м'яке масло.
Замішайте гладке тісто. Залиште його на 30-60 хвилин під рушником при кімнатній температурі.
Потім тісто обомніте і розділіть його на 10 частин. Сформуйте булочки. Викладіть їх на деко з пергаментом.
Змастіть вироби збитим білком. Випікайте їх в духовці при 170 градусах 20 хвилин.
Готові булочки змастіть розплавленим медом. Приємного чаювання!