Рецепт Медові булочки фото

Медові булочки
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Борошно , Яйця , Мед
Пісні страви
На полуденок , Для дітей , На сніданок , Десерт , Полудень
Випічка , Солодке , Булочки
Кількість порцій: 10
Час приготування: 2 г. 30 хв.

Якщо у вас на кухні є мед і борошно, то ви завжди зможете зробити смачну і просту випічку. Варіантів так багато, що знайти стоїть рецепт складно. Тому пропоную свій, він повинен припасти до смаку.

Опис приготування:

Дріжджова здоба з відомих інгредієнтів - відмінне солодке доповнення до чаю і кави на кожен день. Форму виробів зробіть будь-яку, яка у вас вийде. А поки прочитайте, як приготувати медові булочки. Рум'яна кірочка, повітряне тісто і неймовірний аромат випічки зберуть усіх за столом.

  • Борошно - 500 грам
  • Вершкове масло - 100 грам
  • Дріжджі сухі - 7 грам
  • Молоко - 250 мілілітрів
  • Яєчні жовтки - 2 штуки
  • Яєчний білок - 1 штука
  • Мед - 2 Ст. Ложки
  • Сіль - 1 щіпка
медові булочки - фото крок 1
Приготуйте опару. Тепле молоко (півсклянки) змішайте з половиною цукру, 2 ст. Ложками борошна і дріжджами. Залиште опару в кімнаті на 1 час. Решту борошна окремо просійте. Додайте до неї цукор, сіль. В середину влийте жовтки, молоко, готову опару і м'яке масло.
медові булочки - фото крок 2
Замішайте гладке тісто. Залиште його на 30-60 хвилин під рушником при кімнатній температурі.
медові булочки - фото крок 3
Потім тісто обомніте і розділіть його на 10 частин. Сформуйте булочки. Викладіть їх на деко з пергаментом.
медові булочки - фото крок 4
Змастіть вироби збитим білком. Випікайте їх в духовці при 170 градусах 20 хвилин.
медові булочки - фото крок 5
Готові булочки змастіть розплавленим медом. Приємного чаювання!

Схожі рецепти