Рецепт Медові коржі фото

Медові коржі
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня
Тісто , Мед
Вегетаріанське харчування
На полуденок , На сніданок
Випічка , Торти
Кількість порцій: 6
Час приготування: 30 хв.

Якщо ви любите випічку, то вам потрібно знати, як приготувати медові коржі. Це основа для декількох видів класичних тортів. Ці коржі в поєднанні зі смачними кремами перетворюються в чудові торти.

Опис приготування:

Алкоголь додається в тісто для того, щоб тісто воно однорідним за консистенцією, а коржі - хрусткими. Замість горілки можна використовувати коньяк. Він додасть випічці приємний аромат.

Оскільки тісто розігрівається на водяній бані, ви цілком можете використовувати твердий і зацукровані мед, він зможе розчинитися при температурі.

  • Куряче яйце - 2 штуки
  • Мед рідкий - 3 Ст. Ложки
  • Вершкове масло - 50 грам
  • Цукор - 100 грам
  • Горілка - 2 Ст. Ложки
  • Борошно пшеничне - 400 грам
  • Сода - 1 Чайна ложка
  • Сіль - 1 щіпка
медові коржі - фото крок 1
Поставте каструльку на водяну баню. Туди викладіть вершкове масло, мед і цукор. Коли цукор трохи розтане, додайте туди яйця, сіль і горілку. Все добре розмішайте.
медові коржі - фото крок 2
Масу потрібно прогріти близько трьох хвилин, а потім додайте туди соду і борошно. Тісто добре вимішайте. У теплому стані воно не повинно бути крутим. Воно буде застигати в міру остигання.
медові коржі - фото крок 3
Духовку дозволите і розігрійте до 200 градусів. Поки вона нагрівається, розділіть тісто 6 частин, розкачайте його. Щоб тісто не липнуло до качалці і столу, присипайте поверхні борошном. Розкатані коржі повинні бути близько 3-4 міліметрів товщиною.
медові коржі - фото крок 4
Випікайте коржі на папері, присипаної борошном. Коржі печуться дуже швидко, всього 2-3 хвилини, тому за ними потрібно стежити. Поки коржі ще гарячі, ображати їх, надайте їм потрібну форму.

Схожі рецепти