Медові коржі
(покроковий рецепт з фото)
Якщо ви любите випічку, то вам потрібно знати, як приготувати медові коржі. Це основа для декількох видів класичних тортів. Ці коржі в поєднанні зі смачними кремами перетворюються в чудові торти.
Алкоголь додається в тісто для того, щоб тісто воно однорідним за консистенцією, а коржі - хрусткими. Замість горілки можна використовувати коньяк. Він додасть випічці приємний аромат.
Оскільки тісто розігрівається на водяній бані, ви цілком можете використовувати твердий і зацукровані мед, він зможе розчинитися при температурі.
- Куряче яйце - 2 штуки
- Мед рідкий - 3 Ст. Ложки
- Вершкове масло - 50 грам
- Цукор - 100 грам
- Горілка - 2 Ст. Ложки
- Борошно пшеничне - 400 грам
- Сода - 1 Чайна ложка
- Сіль - 1 щіпка
Поставте каструльку на водяну баню. Туди викладіть вершкове масло, мед і цукор. Коли цукор трохи розтане, додайте туди яйця, сіль і горілку. Все добре розмішайте.
Масу потрібно прогріти близько трьох хвилин, а потім додайте туди соду і борошно. Тісто добре вимішайте. У теплому стані воно не повинно бути крутим. Воно буде застигати в міру остигання.
Духовку дозволите і розігрійте до 200 градусів. Поки вона нагрівається, розділіть тісто 6 частин, розкачайте його. Щоб тісто не липнуло до качалці і столу, присипайте поверхні борошном. Розкатані коржі повинні бути близько 3-4 міліметрів товщиною.
Випікайте коржі на папері, присипаної борошном. Коржі печуться дуже швидко, всього 2-3 хвилини, тому за ними потрібно стежити. Поки коржі ще гарячі, ображати їх, надайте їм потрібну форму.