Рецепт Медові коржі фото

Медові коржі
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня
Тісто, Мед
Вегетаріанське харчування
На полуденок, На сніданок
Випічка, Торти

Якщо ви любите випічку, то вам потрібно знати, як приготувати медові коржі. Це основа для декількох видів класичних тортів. Ці коржі в поєднанні зі смачними кремами перетворюються в чудові торти.

Алкоголь додається в тісто для того, щоб тісто воно однорідним за консистенцією, а коржі - хрусткими. Замість горілки можна використовувати коньяк. Він додасть випічці приємний аромат.

Оскільки тісто розігрівається на водяній бані, ви цілком можете використовувати твердий і зацукровані мед, він зможе розчинитися при температурі.

  • Куряче яйце - 2 штуки
  • Мед рідкий - 3 Ст. Ложки
  • Вершкове масло - 50 грам
  • Цукор - 100 грам
  • Горілка - 2 Ст. Ложки
  • Борошно пшеничне - 400 грам
  • Сода - 1 Чайна ложка
  • Сіль - 1 щіпка
медові коржі - фото крок 1
Поставте каструльку на водяну баню. Туди викладіть вершкове масло, мед і цукор. Коли цукор трохи розтане, додайте туди яйця, сіль і горілку. Все добре розмішайте.
медові коржі - фото крок 2
Масу потрібно прогріти близько трьох хвилин, а потім додайте туди соду і борошно. Тісто добре вимішайте. У теплому стані воно не повинно бути крутим. Воно буде застигати в міру остигання.
медові коржі - фото крок 3
Духовку дозволите і розігрійте до 200 градусів. Поки вона нагрівається, розділіть тісто 6 частин, розкачайте його. Щоб тісто не липнуло до качалці і столу, присипайте поверхні борошном. Розкатані коржі повинні бути близько 3-4 міліметрів товщиною.
медові коржі - фото крок 4
Випікайте коржі на папері, присипаної борошном. Коржі печуться дуже швидко, всього 2-3 хвилини, тому за ними потрібно стежити. Поки коржі ще гарячі, ображати їх, надайте їм потрібну форму.

Схожі рецепти