Медові коржі для торта
(покроковий рецепт з фото)
Домашній тортик - це завжди ідеальний десерт не тільки на кожен день до чаю, але і на святковий стіл. Дуже рекомендую на замітку цей рецепт коржів, які спече навіть новачок в кулінарії.
Для всіх любителів цього знаменитого десерту російської кухні хочу запропонувати свій варіант, як приготувати медові коржі для торта. Вони виходять дуже ароматними і ніжними, чудово просочуються кремом, так що тортик буквально тане в роті.
- Вершкове масло - 150 грам
- Цукор - 3/4 склянки
- Мед - 1/4 склянки
- Борошно - 4 склянки (приблизно)
- Яйце - 2 штуки
- Розпушувач - 1 Ст. Ложка
1. Насамперед в сотейник відправте вершкове масло і цукор. Поставте їх на вогонь і прогрійте. Масло не повинно бути гарячим, але при цьому нехай повністю розтопиться. Додайте розпушувач і мед.
2. Збийте окремо яйця, введіть їх в тепле масло (це дуже важливо, інакше яйця просто згорнуться). Перемішайте все до однорідності.
3. Поставте на вогонь і, помішуючи, варіть хвилин 6-7, поки маса не стане насиченого карамельного кольору.
4. Додайте просіяне борошно, замісіть швидко тісто.
5. Розігрійте духовку до 180 градусів. Отщіпніте шматочок тесту, розкачайте його і виріжте по формі.
6. Надішліть в розігріту духовку. Випікайте близько 5 хвилин перший корж, а після - 3-4 хвилини до рум'яної.
7. В результаті з вказаної кількості інгредієнтів у вас вийде 10-12 коржів (в залежності від розміру форми).