Коржі для торта
(покроковий рецепт з фото)
Класичний торт у більшості людей безпосередньо пов'язаний з приготуванням бісквіта і коржів. Вони стають основою, на яку можна покласти будь-який смак крему. Тому вибирати їх варто ретельно.
Я пропоную вам рецепт, в якому описано, як приготувати коржі для торта з лимоном. Виходить красивий пишний бісквіт з кислинкою. Для нього підійде вершковий або лимонний крем. Також добре виглядатимуть свіжі фрукти і ягоди: наприклад, полуниця, банани або персики.
- Борошно - 345 грам
- Розпушувач - 2 чайних ложки
- Вершкове масло - 225 грам
- Цукор - 300 грам
- Яйце - 4 штуки
- Цедра лимону - 2-3 чайних ложок
- Йогурт натуральний - 135 грам
- Молоко - 125 мілілітрів
З'єднайте в глибокій посуді борошно з розпушувачем.
В іншому посуді збийте міксером м'яке масло з цукром.
До масляною масою додавайте яйце по одному, кожен раз збиваючи.
Потім додайте цедру лимона і йогурт. Перемішайте.
Далі всипте половину сухої суміш і влийте молоко.
Додайте борошно, що залишилося з розпушувачем. Збийте тісто.
Готове тісто розлийте по двом круглим однаковим формам, змастивши їх маслом або уклавши на дно пергамент.
Запікайте бісквіт при 180 градусах в духовці протягом 30-40 хвилин.
Кожен бісквіт, коли він охолоне, розріжте навпіл. У вас вийде 4 коржа. Можете продовжувати готувати.