Тонкі коржі для торта
(покроковий рецепт з фото)
Чи плануєте спекти щось солоденьке? Тоді обов'язково рекомендую звернути увагу на цей приголомшливий варіант, як приготувати тонкі коржі для торта з подрібненим мигдалем. Це неймовірно!
Зроблені за цим рецептом коржі виходять дивно смачними. Незважаючи на те, що вони тонкі і з горіхом, коржі чудово поєднуються з найрізноманітнішими кремами і відмінно просочуються. З них вийде чудовий тортик як на святковий стіл, так і просто до чаю. Із вказаної кількості інгредієнтів можна спекти 5 невеликих коржів.
- Борошно - 2 склянки (приблизно)
- Цукор - 1/2 склянки
- Вершкове масло - 200 грам
- Жовток - 5 штук
- Мигдаль - 1 Склянка
1. У глибоку миску просійте борошно. Охолоджене вершкове масло наріжте дрібними кубиками або натріть на тертці.
2. Розімніть все в однорідну крихту. Додайте цукор і жовтки. Для аромату можна використовувати ваніль або корицю, наприклад.
3. Подрібніть мигдаль, додайте його в тісто. Все як слід перемішайте до однорідності.
4. Скачайте тісто в кульку, загорніть його в плівку або пергамент і приберіть в холодильник на півгодинки приблизно.
5. Охолоджене тісто розділіть на 5 рівних частин.
6. Щоб тісто не тануло від температури рук, розгортати його рекомендую між двома листами пергаменту.
7. Виріжте по формі, в якій будете випікати.
8. Перекладіть акуратно тісто у жароміцних форму, відправте в розігріту до 180 градусів духовку.
9. Випікається корж досить швидко, всього хвилин 12-15.
10. Готові коржі остудіть і змажте кремом. Приємного чаювання!