Торт «Лоліта»
(покроковий рецепт з фото)
Всім любителям смачних і надзвичайно красивих десертів пропоную рецепт торта "лоліта" з фото. Дивно ніжний, в міру солодкий і дуже смачний, до того ж - неймовірно красивий тортик.
Торт "лоліта" в домашніх умовах можна приготувати не тільки з вишнями, але і іншими ягодами або фруктами. Головне - це зберегти баланс солодких і кислих смаків, який робить цей десерт особливим.
- Яйце - 8 штук(5 для бісквіта, 3 для мусу)
- Шоколад - 250 грам(150 в мус, 100 в бісквіт)
- Вершкове масло - 180 грам(100 в бісквіт, 80 в мус)
- Цукрова пудра - 100 грам(1 ст. Ложка в мус, інше в бісквіт)
- Кава - 1-1.5 Ст. Ложки
- Цукор - 85-100 грам
- Борошно - 100 грам
- Розпушувач - 1 Чайна ложка
- Сода - 0.5 чайних ложки
- Какао - 3 Ст. Ложки
- Ванілін - 1 щіпка
- Вишня і журавлина сушена - 100 грам (заздалегідь замочені в ромі або коньяку )
- Вершки - 500 мілілітрів
- Желатин - 30 грам
1. Рецепт приготування торта "лоліта" почнемо з коржа. Для бісквіта потрібно збити вершкове масло з цукровою пудрою до однорідності.
2. Акуратно відокремити білки від жовтків.
3. Додати приблизно 50 грам цукру і ретельно збити.
4. На водяній бані (або в мікрохвильовій печі) розтопити шоколад. Поступово влити в суміш збиті жовтки.
5. В охолоджені білки додати трохи лимонного соку.
6. Збити білки з цукром, що залишився до міцних піків.
7. Окремо просіяти борошно з розпушувачем і содою. Додати просіяне какао.
8. Поступово з'єднати всі інгредієнти і акуратно перемішати (нЕ збивати), щоб консистенція залишилася повітряної.
9. Форму для випічки змастити маслом і застелити пергаментом. Викласти тісто і відправити в розігріту духовку на 50-55 хвилин.
10. Готовий бісквіт остудити близько 1 години в формі, а потім на решітці. Найкраще залишити його остигати на ніч.
11. Тим часом можна зайнятися мусом. Для його приготування необхідно спершу збити вершкове масло.
12. Розтопити шоколад і дати йому трохи охолонути. Додати вершкове масло і перемішати до однорідності.
13. Відокремити білки від жовтків. Жовтки збити до білого.
14. Білки збити з цукровою пудрою до щільності.
15. З'єднати все і акуратно перемішати.
16. Остиглий бісквіт розрізати на 3 коржа. Нижній змастити мусом і накрити другим коржем. Зверху викласти ягоди і відправити на деякий час в холод.
17. Вершки збити до загусання. Розчинити желатин і додати до вершків. Змастити корж збитими вершками.
18. Торт "лоліта" в домашніх умовах практично зібраний. Залишилося накрити все останнім коржем.
19. Рясно змастити вершками верх і боки і відправити в холодильник на 2-3 годину.
20. Остиглий торт розрізати навпіл і злегка зрушити. Боковинки змастити вершками, щоб не було видно зрізу.
21. На водяній бані розтопити шоколад. Прикрасити їм тортик.
22. Боковинки закрити шматочками шоколаду.
23. Верх торта прикрасити за бажанням.