Рецепт Торт «Лоліта» фото

Торт «Лоліта»
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто
Страви без випічки
На святковий стіл
Випічка, Торти, Бісквітний торт

Всім любителям смачних і надзвичайно красивих десертів пропоную рецепт торта "лоліта" з фото. Дивно ніжний, в міру солодкий і дуже смачний, до того ж - неймовірно красивий тортик.

Торт "лоліта" в домашніх умовах можна приготувати не тільки з вишнями, але і іншими ягодами або фруктами. Головне - це зберегти баланс солодких і кислих смаків, який робить цей десерт особливим.

  • Яйце - 8 штук(5 для бісквіта, 3 для мусу)
  • Шоколад - 250 грам(150 в мус, 100 в бісквіт)
  • Вершкове масло - 180 грам(100 в бісквіт, 80 в мус)
  • Цукрова пудра - 100 грам(1 ст. Ложка в мус, інше в бісквіт)
  • Кава - 1-1.5 Ст. Ложки
  • Цукор - 85-100 грам
  • Борошно - 100 грам
  • Розпушувач - 1 Чайна ложка
  • Сода - 0.5 чайних ложки
  • Какао - 3 Ст. Ложки
  • Ванілін - 1 щіпка
  • Вишня і журавлина сушена - 100 грам (заздалегідь замочені в ромі або коньяку )
  • Вершки - 500 мілілітрів
  • Желатин - 30 грам
торт
1. Рецепт приготування торта "лоліта" почнемо з коржа. Для бісквіта потрібно збити вершкове масло з цукровою пудрою до однорідності.
торт
2. Акуратно відокремити білки від жовтків.
торт
3. Додати приблизно 50 грам цукру і ретельно збити.
торт
4. На водяній бані (або в мікрохвильовій печі) розтопити шоколад. Поступово влити в суміш збиті жовтки.
торт
5. В охолоджені білки додати трохи лимонного соку.
торт
6. Збити білки з цукром, що залишився до міцних піків.
торт
7. Окремо просіяти борошно з розпушувачем і содою. Додати просіяне какао.
торт
8. Поступово з'єднати всі інгредієнти і акуратно перемішати (нЕ збивати), щоб консистенція залишилася повітряної.
торт
9. Форму для випічки змастити маслом і застелити пергаментом. Викласти тісто і відправити в розігріту духовку на 50-55 хвилин.
торт
10. Готовий бісквіт остудити близько 1 години в формі, а потім на решітці. Найкраще залишити його остигати на ніч.
торт
11. Тим часом можна зайнятися мусом. Для його приготування необхідно спершу збити вершкове масло.
торт
12. Розтопити шоколад і дати йому трохи охолонути. Додати вершкове масло і перемішати до однорідності.
торт
13. Відокремити білки від жовтків. Жовтки збити до білого.
торт
14. Білки збити з цукровою пудрою до щільності.
торт
15. З'єднати все і акуратно перемішати.
торт
16. Остиглий бісквіт розрізати на 3 коржа. Нижній змастити мусом і накрити другим коржем. Зверху викласти ягоди і відправити на деякий час в холод.
торт
17. Вершки збити до загусання. Розчинити желатин і додати до вершків. Змастити корж збитими вершками.
торт
18. Торт "лоліта" в домашніх умовах практично зібраний. Залишилося накрити все останнім коржем.
торт
19. Рясно змастити вершками верх і боки і відправити в холодильник на 2-3 годину.
торт
20. Остиглий торт розрізати навпіл і злегка зрушити. Боковинки змастити вершками, щоб не було видно зрізу.
торт
21. На водяній бані розтопити шоколад. Прикрасити їм тортик.
торт
22. Боковинки закрити шматочками шоколаду.
торт
23. Верх торта прикрасити за бажанням.

Схожі рецепти