Торт «Лісова ягода»
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 8-12
Час приготування: 19 г. 0 хв.
Якщо ви готуєтеся до сімейного свята, а за вікном літо і сезон малини, то обов'язково скористайтеся рецептом освіжаючого, ароматного торта «Лісова ягода». Це шалено смачні ласощі!
Опис приготування:
Цей рецепт непріторного і дуже ніжного торта «Лісова ягода». Хоча в його основі звичайнісіньке бісквітне тісто, результат виходить просто приголомшуючий. Тортик виходить настільки смачним і ароматним, що ще раз дивуєшся, як вміє бісквіт змінюватися завдяки різним кремам. А збиті вершки і свіжі ягоди полуниці надають божественні нотки цього десерту.
- Куряче яйце - 3 штуки
- Цукор - 6 Ст. Ложок
- Масло свівочное - 150 грам
- Кефір або сметана - 100 грам
- Борошно - 2 склянки
- Розпушувач - 5 грам
- Вершки - 350 грам
- Сир - 250 грам
- Цукрова пудра - 2 Ст. Ложки
- Цукор - 2 Ст. Ложки
- Полуниця желе - 50 грам
- Желатин - 10 грам
- Вода кип'ячена - 400 грам
- Ром - 1 Ст. Ложка
- Мигдальні пластівці - За смаком
- Лісові ягоди - 200 грам
- Малина - 200 грам
1. Збийте цукор і яйця. З'єднувати їх з м'яким маслом і кефіром. Збивайте, поступово досипляючи борошно і розпушувач.
2. Тісто розподіліть в формі для випічки (яку попередньо потрібно змастити маслом). Випікайте, як звичайний бісквіт, при 180 градусах. Діставши з духовки, разрежьте на три коржа.
3. Помийте і обсушіть малину і іншу лісову ягоду. "Розчинити" желатин і ягідне желе. Остудіть, влийте пару крапель рому. Малину засипте цукром. Нагрівайте на повільному вогні, слідувати, щоб цукор повністю розчинився. Постійно помішуйте. Потім зніміть з вогню і протріть через сито до утворення густого пюре.
4. Діаметр коржів слід зменшити на розмір ягід. Придавите кришкою, ображати коржі ножем. Роз'ємну форму застеліть плівкою. У центр викладіть перший корж, просочуючи його пюре з малини і лісових ягід. Вершками, збитими з цукровою пудрою і сирним сиром, змащуйте зверху. Далі розподіліть пюре так, щоб були змащені всі три коржа, а збитими вершками змастіть тільки перший і другий корж.
5. Викладіть залишилися ягоди. Злегка залийте желе. Поставте в холодильник. Розподіліть поверх желе. Залиште його застигати. Прикрасьте верхній корж збитими вершками з Рікота. Обсипте мигдальними пластівцями з боків. Присипте цукровою пудрою, подаючи до столу. Тепер, коли ви знаєте, як приготувати торт «Лісова ягода», обов'язково спечіть його будинку. Його обов'язково полюблять ваші близькі. Приємного чаювання!