Рецепт Торт «ласунка» фото

Торт «ласунка»
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто , Молочні продукти , Пісочне тісто , Згущене молоко
Страви без випічки
На полуденок , На святковий стіл
Випічка , Торти
Кількість порцій: 12
Час приготування: 4 г. 0 хв.

Торт для справжніх ласунів. Як правило, для цього торта готують пісочні коржі і крем на основі згущеного молока і масла. Пропоную спробувати новий варіант крему, дивіться рецепт.

Опис приготування:

Торт дуже зручно збирати в формі. Можна використовувати силіконову або роз'ємну форму. Перед приготуванням торта потрібно заміряти розмір дна і вибрати тарілку такого ж розміру, щоб по ній обрізати контур коржа. Якщо такої тарілки немає, можна вирізати з паперу або картону коло і обрізати тісто по цьому колу.

  • Яйця - 3 штуки
  • Цукор - 80 грам
  • Вершкове масло - 120 грам
  • Крем - 200-250 мілілітрів(1 ст. Ложка - в тісто, інше - в вершках)
  • Ванільна настоянка - 2 Ст. Ложки
  • Борошно пшеничне - 400 грам
  • Сода гашене - 1 Чайна ложка
  • Сир - 500 грам
  • Згущене молоко - 1 банку
торт
Підготуємо інгредієнти для торта.
торт
Яйця збиваємо з цукром.
торт
Додаємо м'яке вершкове масло і ванільну настойку (можна коньяк або ягідну настоянку).
торт
Кладемо ложку сметани і перемішуємо до однорідної консистенції.
торт
Порціями додаємо борошно, кладемо гаситься оцтом соду і замішуємо тісто.
торт
Готове тісто залишаємо на 15 хвилин. Потім, поділяємо на 6 частин.
торт
На папері для випічки розгортаємо шматочок тесту. Товщина близько міліметра. Обрізаємо по формі. Разом з папером для випічки перекладаємо на деко.
торт
Запікаємо коржі при температурі 190-200 градусів, протягом 5-7 хвилин.
торт
Готовий крем. З'єднуємо сир і згущене молоко. Додаємо трохи сметани і перемелює блендером. Далі, дивимося по консистенції, додаємо або сметану або сир, знову перемішуємо блендером.
торт
Торт збираємо в силіконової формі, чергуючи коржі з шаром крему. Ми залишаємо на 2-3 годину.
торт
Торт просочився і його можна витягти з форми і перекласти на блюдо. Поправляємо крем по периметру.
торт
Крихітку перемелює і посипаємо торт.
торт
Перед подачею прикрашаємо ягодами і мелісою.
торт
Торт"Ласунка" готовий. Пригощайтеся!

Схожі рецепти