Рецепт Торт «Королівський» з безе фото

Торт «Королівський» з безе
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто , Яйця
Страви без випічки
На святковий стіл
Випічка , Торти
Кількість порцій: 10-12
Час приготування: 1 г. 30 хв.

Побалуйте себе і своїх рідних шалено смачним і красивим тортом з повітряного бісквітного шоколадного тесту і легкого безе! Пропоную вам рецепт торта"Королівського" з безе на замітку, запам'ятовуйте!

Опис приготування:

Щоб приготувати торт"Королівський" з безе, ми спечемо бісквітний шоколадний корж і зробимо білкову верхівку. Хочу зауважити, що ви можете приготувати кілька коржів, зробити між ними прошарок безе або промазати їх кремом (масляним, наприклад), а тільки верхівку зробити з безе, як в даному випадку. Також в сам бісквіт можна додати за смаком горішки або ягоди. Потренуйтеся спочатку готувати саме безе, воно вимагає деякої вправності.

  • Вершкове масло - 180 грам
  • Чорний шоколад - 170 грам
  • Цукор - 350 грам
  • Яйця - 9 штук
  • Какао - 70 грам
  • Винний камінь - 1/8 чайних ложки
торт
Підготуйте інгредієнти.
торт
Масло розтопіть в мікрохвильовій печі або на водяній бані.
торт
Додайте в тепле розтоплене масло шоколад подрібнений (можете його руками поламати просто).
торт
Розмішайте до повного розчинення шоколаду.
торт
Додайте 200 грам цукру. Розмішайте віночком.
торт
Потім додайте яйця.
торт
Всипте какао.
торт
Гарненько розмішайте тісто, щоб не було грудочок.
торт
Змастіть форму для випікання маслом вершковим, викладіть тісто рівномірно.
Надішліть в розігріту до 175 граудсов духовку на 35-40 хвилин.
торт
Готовий бісквіт піднімається злегка в висоту, остигати він не повинен.
торт
Поки буде випікатися бісквіт, підготуйте білки для безе.
У глибокій мисці (жароміцної) змішайте 4 білка яєчних, цукор (150 грам) і винний камінь.
торт
Збийте злегка віночком.
торт
Поставте на водяну баню миску і, помішуючи, варите хвилини 3, щоб цукор розчинився.
торт
Потім за допомогою міксера на середній швидкості збивайте білки хвилин 5, до освіти білих піків.
торт
Білок повинен бути густим і не капати з віночка.
торт
За допомогою силіконової лопатки нанесіть білки на ще гарячий бісквітний корж. Втім, бісквіт може бути і остиглим вже, його температура не настільки важлива. Надішліть назад в духовку на 12-15 хвилин.
торт
Безе має схопитися і злегка підрум'янитися.
торт
Готовий торт"Королівський" з безе подавати можете, посипавши какао або прикрасивши ягодами. Приємного чаювання!

Схожі рецепти