Рецепт Торт «Королівський» фото

Торт «Королівський»
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто
Страви без випічки
На святковий стіл , День народження , 8 березня
Випічка , Солодке , Торти
Кількість порцій: 10
Час приготування: 2 г. 0 хв.

Що б вам спало на думку, якби ви почули про"Королівський торт" ? Напевно щось піднесене і дуже-дуже смачне! Так і є: цей чудовий торт виглядає ефектно і шикарно!

Опис приготування:

Перед вами класичний рецепт, як приготувати торт"Королівський" . Начинка у торта може бути абсолютно будь-який. Наприклад, я використовував для цих цілей мак, родзинки і какао-порошок. В якості альтернативи можна випікати коржі з додаванням горіхів, чорносливу або кураги. Гарного дня!


  • Яйце - 1 штука
  • Цукор - 2 склянки(1 в тісто, 1 в вершках)
  • Крем 21% - 700 грам(250 в тісто, 450 в вершках)
  • Сода харчова - 1 Чайна ложка (погасити оцтом)
  • Борошно - 1, 5 склянки
  • Мак - 1/2 склянки
  • Ізюм - 1/2 склянки
  • Какао - 3 Ст. Ложки
  • Вершкове масло - 40 грам
  • Загущувач для сметани - 1 Чайна ложка
торт
1. Підготуйте всі необхідні інгредієнти.
торт
2. Яйце змішайте з цукром і збийте міксером або ручним віночком, щоб цукор почав розчинятися.
торт
3. Потім додайте сметану і розмішайте.
торт
4. Всипте соду, погашену оцтом, і знову перемішайте.
торт
5. І нарешті всипте борошно і добре перемішайте віночком, щоб не було грудочок.
торт
6. Розділити тісто 3 рівні частини. Одну частину змішайте з маком, другу - з родзинками, третю - з какао.
торт
7. Першу частину тіста вилийте в змащену маслом форму (у міняючи форма діаметром 20 см) і відправте в розігріту до 170 градусів духовку на 15 хвилин.
торт
8. Перший корж готовий. Він вийшов дуже м'яким.
торт
9. Другий корж з родзинками випікаємо аналогічно.
торт
10. І ось таким він вийшов.
торт
11. І, нарешті, випікаємо шоколадний корж.
торт
12. Він вийшов найбільш високим і пишним, тому що в ньому не було ніяких обважнювачів.
торт
13. Приготуйте сметанний крем. Сметану збийте з цукром і загустителем до отримання однорідної гладкої маси. Якщо є час, можна помістити в сито, застелене кількома шарами марлі, і залишити на 3-5 годин, тоді вся непотрібна рідина піде і крем вийде густим і без загустителя.
торт
14. Тарілку застелите двома листами пергаменту в невеликий нахлест. Покладіть перший корж з родзинками і змастіть його кремом.
торт
15. Накрийте шоколадним коржем, змастіть кремом і накрийте останнім коржем з маком. Гірку, яка утворилася на шоколадному коржі в процесі випікання, я зрізав, щоб коржі рівніше лягали.
торт
16. Тепер рясно зверху і по боках затягніть торт кремом, що залишився.
торт
17. Прикрасити можна за бажанням. Тут підійдуть і горіхи, і фрукти, і шоколадна стружка. Я використовую кокосову стружку червоного і білого кольорів. Вийшло барвисто і святково.
торт
18. Тепер акуратно витягніть листи пергаменту в різні боки - і тарілка під тортом залишилася чистою!
торт
19. Дайте торту просочитися протягом години і можна подавати! Приємного чаювання!

Схожі рецепти