Рецепт Торт «капелюх Gugutsе» фото

Торт «капелюх Gugutsе»
(покроковий рецепт з фото)

Молдавська кухня
Тісто , Борошно , Пшеничне борошно , Ягоди , Листкове тісто , Вишня
Страви без випічки
На святковий стіл
Випічка , Солодке , Торти
Кількість порцій: 12
Час приготування: 8 г. 0 хв.

Зараз, коли в весняному повітрі відчувається аромат квітучої вишні, хочеться наповнити цим запахом і свій будинок. Тому пропоную вам спекти молдавський торт з вишнею під назвою"Шапка Гугуце" .

Опис приготування:

Торт"Шапка Гугуце" названий так, тому що в розрізі нагадує шапку пастухів, яку носив маленький хлопчик на ім'я Гугуце, герой казок молдавського письменника Спиридона Вангелі. Торт виходить дуже великим і смачним. Для начинки використовується вишня з компоту, а коржі-трубочки промазиваются вершками, збитими з цукром. Докладніше, як приготувати торт"Шапка Гугуце" , я розповім в покроковому рецепті.

  • Вершкове масло - 250 грам
  • Крем 20% - 200 грам
  • Цукор - 50 грам
  • Цукрова пудра - 100 грам
  • Вишня - 500 грам (без кісточок, з компоту)
  • Коньяк - 2 Ст. Ложки
  • Сода - 1 Чайна ложка
  • Оцет - 5 капель
  • Вершки - 700 мілілітрів(33%)
  • Борошно пшеничне - 500 грам
  • Сіль - 1 щіпка
торт
Підготуйте всі необхідні інгредієнти. Вершкове масло має бути кімнатної температури.
торт
У глибокій мисці змішайте розм'якшене вершкове масло, сметану, цукор і коньяк.
торт
Додайте соду, погашену оцтом і трохи борошна, перемішайте. Додайте щіпку солі.
торт
Борошно, що залишилося додавайте невеликими порціями, кожен раз вимішуючи. Муки може знадобитися трохи більше або трохи менше, ніж зазначено в рецепті.
торт
У результаті повинно вийти пластичне тісто. Тісто розділіть на дві рівні частини, оберніть плівкою і відправте в холодильник на 1 час.
торт
Вишню з компоту відкиньте на друшляк, дайте стекти всій рідини, потім просушіть. Одну частину тіста розкачати в прямокутник 50х25 см. І товщиною близько 4 мм. Підрівняйте краю тесту і розділіть отриманий пласт по вертикалі на 7 смуг шириною 6 см. На середину кожної смуги викладіть вишні. Tshtatelyno затиснутий кінець, щоб вийшли трубочки. Обрізки тіста приєднаєте до решти тіста, потім розкачайте його, підрівняйте і розділіть вже на 8 смуг. Також викладіть вишню і зліпити краю.
торт
Всього у вас повинно вийти 15 трубочок. Трубочки викладіть на деко, застелений пекарської папером, на відстані один від одного. Випікайте в розігрітій до 180 градусів духовці протягом 30 хвилин.
торт
Вершки збийте з цукром.
торт
Зберіть торт. На блюдо викладіть одним шаром 5 охололи трубочок. Щедро промажьте трубочки збитими вершками. Наступним шаром викладіть 4 трубочки, потім 3, 2 і 1. Кожен шар промазуйте вершками.
торт
Також вершками змастити весь зібраний торт з усіх боків. Зверху торт можна прикрасити тертим шоколадом.
торт
Торт залиште в холодильнику для просочення мінімум на 6 годин. Торт"Шапка Гугуце" готовий, смачного!

Схожі рецепти