Торт «капелюх Gugutsе»
(покроковий рецепт з фото)
Зараз, коли в весняному повітрі відчувається аромат квітучої вишні, хочеться наповнити цим запахом і свій будинок. Тому пропоную вам спекти молдавський торт з вишнею під назвою "шапка Гугуце" .
Торт "шапка Гугуце" названий так, тому що в розрізі нагадує шапку пастухів, яку носив маленький хлопчик на ім'я Гугуце, герой казок молдавського письменника Спиридона Вангелі. Торт виходить дуже великим і смачним. Для начинки використовується вишня з компоту, а коржі-трубочки промазиваются вершками, збитими з цукром. Докладніше, як приготувати торт "шапка Гугуце", я розповім в покроковому рецепті.
- Вершкове масло - 250 грам
- Крем 20% - 200 грам
- Цукор - 50 грам
- Цукрова пудра - 100 грам
- Вишня - 500 грам (без кісточок, з компоту)
- Коньяк - 2 Ст. Ложки
- Сода - 1 Чайна ложка
- Оцет - 5 капель
- Вершки - 700 мілілітрів(33%)
- Борошно пшеничне - 500 грам
- Сіль - 1 щіпка
Підготуйте всі необхідні інгредієнти. Вершкове масло має бути кімнатної температури.
У глибокій мисці змішайте розм'якшене вершкове масло, сметану, цукор і коньяк.
Додайте соду, погашену оцтом і трохи борошна, перемішайте. Додайте щіпку солі.
Борошно, що залишилося додавайте невеликими порціями, кожен раз вимішуючи. Муки може знадобитися трохи більше або трохи менше, ніж зазначено в рецепті.
У результаті повинно вийти пластичне тісто. Тісто розділіть на дві рівні частини, оберніть плівкою і відправте в холодильник на 1 час.
Вишню з компоту відкиньте на друшляк, дайте стекти всій рідини, потім просушіть. Одну частину тіста розкачати в прямокутник 50х25 см. І товщиною близько 4 мм. Підрівняйте краю тесту і розділіть отриманий пласт по вертикалі на 7 смуг шириною 6 см. На середину кожної смуги викладіть вишні. Tshtatelyno затиснутий кінець, щоб вийшли трубочки. Обрізки тіста приєднаєте до решти тіста, потім розкачайте його, підрівняйте і розділіть вже на 8 смуг. Також викладіть вишню і зліпити краю.
Всього у вас повинно вийти 15 трубочок. Трубочки викладіть на деко, застелений пекарської папером, на відстані один від одного. Випікайте в розігрітій до 180 градусів духовці протягом 30 хвилин.
Вершки збийте з цукром.
Зберіть торт. На блюдо викладіть одним шаром 5 охололи трубочок. Щедро промажьте трубочки збитими вершками. Наступним шаром викладіть 4 трубочки, потім 3, 2 і 1. Кожен шар промазуйте вершками.
Також вершками змастити весь зібраний торт з усіх боків. Зверху торт можна прикрасити тертим шоколадом.
Торт залиште в холодильнику для просочення мінімум на 6 годин. Торт "шапка Гугуце" готовий, смачного!