Торт «імператриця»
(покроковий рецепт з фото)
Якщо у вас є бажання зробити що-небудь дійсно вишукане і смачне на десерт, тоді пропоную вам рецепт приготування торта "імператриця", який обов'язково сподобається всім гостям.
1. Рецепт приготування торта "імператриця" досить простий. Для початку необхідно з'єднати печиво (можна використовувати будь-який, яке є під рукою) і волоські горіхи. Надіслати все в блендер і подрібнити.
2. Додати цукор і розтоплене вершкове масло. Все ретельно перемішати, щоб вийшла однорідна консистенція.
3. Жароміцних форму змастити трохи олією. Викласти на дно печиво і сформувати високі боки, ретельно притискаючи. Надіслати на 1-2 години в холодильник.
4. У невелику каструльку налити молоко, додати вимитий рис і цукор. Всипати дрібку солі і ванільного цукру. Поставити на вогонь і варити на мінімумі після закипання близько 30 хвилин.
5. Жовтки з'єднати з Уваров і загусла масою (спочатку додати близько 4 ложок). Ретельно перемішати, додати вимитий і просушений ізюм, вершкове масло. Надіслати на вогонь і, постійно помішуючи, прогріти, не доводячи до кипіння.
6. Потім гарячу масу викласти в мисочку і накрити харчовою плівкою.
7. Останній етап - це приготування желе, за вказаною на упаковці рецептом.
8. На застиглий корж викласти рисову масу і відправити в розігріту духовку хвилин на 20. Потім остудити трохи.
9. За цей час желе трохи "прихопити" . Якщо воно дуже замерзло, його потрібно кілька секунд прогріти в мікрохвильовій печі. Приблизно четверту частину желе викласти на остиглий корж. Поставити його на 5-10 хвилин в холодильник.
10. М'яту промити і просушити. Викласти на схопила желе і залити невеликою кількістю желе. Знову відправити на деякий час в холодильник.
11. Полуницю вимити, видалити хвостики і просушити. Нарізати тонкими скибочками або четвертинками. Викласти на тортик і побризкати трохи бальзамічним оцтом.
12. Залити зверху залишком желе і відправити в холодильник.
13. Перед подачею зверху можна присипати подрібненою м'ятою, а для пікантності присипати меленим перцем. Коли желе остаточно застигне, торт "імператриця" в домашніх умовах готовий до подачі.
- Печиво - 150 грам
- Горіхи - 50-100 грам
- Цукор - 70-100 грам
- Вершкове масло - 90 грам(50 в основу, 40 в начинку)
- Молоко - 500 мілілітрів
- Ванільний цукор - 2 чайних ложки
- Яйце - 3 штуки (знадобиться тільки жовток)
- Ізюм - 90 грам
- Желе - 300 мілілітрів (червоного кольору)
- Полуниця - 250 грам
- Бальзамічний оцет - 1 За смаком
- Перець мелений - 1 За смаком
- М'ята - 1 За смаком
- Мал - 3 Ст. Ложки
2. Додати цукор і розтоплене вершкове масло. Все ретельно перемішати, щоб вийшла однорідна консистенція.
3. Жароміцних форму змастити трохи олією. Викласти на дно печиво і сформувати високі боки, ретельно притискаючи. Надіслати на 1-2 години в холодильник.
4. У невелику каструльку налити молоко, додати вимитий рис і цукор. Всипати дрібку солі і ванільного цукру. Поставити на вогонь і варити на мінімумі після закипання близько 30 хвилин.
5. Жовтки з'єднати з Уваров і загусла масою (спочатку додати близько 4 ложок). Ретельно перемішати, додати вимитий і просушений ізюм, вершкове масло. Надіслати на вогонь і, постійно помішуючи, прогріти, не доводячи до кипіння.
6. Потім гарячу масу викласти в мисочку і накрити харчовою плівкою.
7. Останній етап - це приготування желе, за вказаною на упаковці рецептом.
8. На застиглий корж викласти рисову масу і відправити в розігріту духовку хвилин на 20. Потім остудити трохи.
9. За цей час желе трохи "прихопити" . Якщо воно дуже замерзло, його потрібно кілька секунд прогріти в мікрохвильовій печі. Приблизно четверту частину желе викласти на остиглий корж. Поставити його на 5-10 хвилин в холодильник.
10. М'яту промити і просушити. Викласти на схопила желе і залити невеликою кількістю желе. Знову відправити на деякий час в холодильник.
11. Полуницю вимити, видалити хвостики і просушити. Нарізати тонкими скибочками або четвертинками. Викласти на тортик і побризкати трохи бальзамічним оцтом.
12. Залити зверху залишком желе і відправити в холодильник.
13. Перед подачею зверху можна присипати подрібненою м'ятою, а для пікантності присипати меленим перцем. Коли желе остаточно застигне, торт "імператриця" в домашніх умовах готовий до подачі.