Рецепт Торт «імператриця» фото

Торт «імператриця»
(покроковий рецепт з фото)

Вірменська кухня , Кавказька кухня
Тісто, Желатин
Пісні страви
На святковий стіл
Випічка, Торти

Якщо у вас є бажання зробити що-небудь дійсно вишукане і смачне на десерт, тоді пропоную вам рецепт приготування торта "імператриця", який обов'язково сподобається всім гостям.

1. Рецепт приготування торта "імператриця" досить простий. Для початку необхідно з'єднати печиво (можна використовувати будь-який, яке є під рукою) і волоські горіхи. Надіслати все в блендер і подрібнити.

2. Додати цукор і розтоплене вершкове масло. Все ретельно перемішати, щоб вийшла однорідна консистенція.

3. Жароміцних форму змастити трохи олією. Викласти на дно печиво і сформувати високі боки, ретельно притискаючи. Надіслати на 1-2 години в холодильник.

4. У невелику каструльку налити молоко, додати вимитий рис і цукор. Всипати дрібку солі і ванільного цукру. Поставити на вогонь і варити на мінімумі після закипання близько 30 хвилин.

5. Жовтки з'єднати з Уваров і загусла масою (спочатку додати близько 4 ложок). Ретельно перемішати, додати вимитий і просушений ізюм, вершкове масло. Надіслати на вогонь і, постійно помішуючи, прогріти, не доводячи до кипіння.

6. Потім гарячу масу викласти в мисочку і накрити харчовою плівкою.

7. Останній етап - це приготування желе, за вказаною на упаковці рецептом.

8. На застиглий корж викласти рисову масу і відправити в розігріту духовку хвилин на 20. Потім остудити трохи.

9. За цей час желе трохи "прихопити" . Якщо воно дуже замерзло, його потрібно кілька секунд прогріти в мікрохвильовій печі. Приблизно четверту частину желе викласти на остиглий корж. Поставити його на 5-10 хвилин в холодильник.

10. М'яту промити і просушити. Викласти на схопила желе і залити невеликою кількістю желе. Знову відправити на деякий час в холодильник.

11. Полуницю вимити, видалити хвостики і просушити. Нарізати тонкими скибочками або четвертинками. Викласти на тортик і побризкати трохи бальзамічним оцтом.

12. Залити зверху залишком желе і відправити в холодильник.

13. Перед подачею зверху можна присипати подрібненою м'ятою, а для пікантності присипати меленим перцем. Коли желе остаточно застигне, торт "імператриця" в домашніх умовах готовий до подачі.

  • Печиво - 150 грам
  • Горіхи - 50-100 грам
  • Цукор - 70-100 грам
  • Вершкове масло - 90 грам(50 в основу, 40 в начинку)
  • Молоко - 500 мілілітрів
  • Ванільний цукор - 2 чайних ложки
  • Яйце - 3 штуки (знадобиться тільки жовток)
  • Ізюм - 90 грам
  • Желе - 300 мілілітрів (червоного кольору)
  • Полуниця - 250 грам
  • Бальзамічний оцет - 1 За смаком
  • Перець мелений - 1 За смаком
  • М'ята - 1 За смаком
  • Мал - 3 Ст. Ложки
1. Рецепт приготування торта "імператриця" досить простий. Для початку необхідно з'єднати печиво (можна використовувати будь-який, яке є під рукою) і волоські горіхи. Надіслати все в блендер і подрібнити.

2. Додати цукор і розтоплене вершкове масло. Все ретельно перемішати, щоб вийшла однорідна консистенція.

3. Жароміцних форму змастити трохи олією. Викласти на дно печиво і сформувати високі боки, ретельно притискаючи. Надіслати на 1-2 години в холодильник.

4. У невелику каструльку налити молоко, додати вимитий рис і цукор. Всипати дрібку солі і ванільного цукру. Поставити на вогонь і варити на мінімумі після закипання близько 30 хвилин.

5. Жовтки з'єднати з Уваров і загусла масою (спочатку додати близько 4 ложок). Ретельно перемішати, додати вимитий і просушений ізюм, вершкове масло. Надіслати на вогонь і, постійно помішуючи, прогріти, не доводячи до кипіння.

6. Потім гарячу масу викласти в мисочку і накрити харчовою плівкою.

7. Останній етап - це приготування желе, за вказаною на упаковці рецептом.

8. На застиглий корж викласти рисову масу і відправити в розігріту духовку хвилин на 20. Потім остудити трохи.

9. За цей час желе трохи "прихопити" . Якщо воно дуже замерзло, його потрібно кілька секунд прогріти в мікрохвильовій печі. Приблизно четверту частину желе викласти на остиглий корж. Поставити його на 5-10 хвилин в холодильник.

10. М'яту промити і просушити. Викласти на схопила желе і залити невеликою кількістю желе. Знову відправити на деякий час в холодильник.

11. Полуницю вимити, видалити хвостики і просушити. Нарізати тонкими скибочками або четвертинками. Викласти на тортик і побризкати трохи бальзамічним оцтом.

12. Залити зверху залишком желе і відправити в холодильник.

13. Перед подачею зверху можна присипати подрібненою м'ятою, а для пікантності присипати меленим перцем. Коли желе остаточно застигне, торт "імператриця" в домашніх умовах готовий до подачі.

Схожі рецепти