Торт «хатинка»
(покроковий рецепт з фото)
Рецепт цього тортика сподобається ласунам. Сьогодні хочу поділитися з вами секретами приготування торта "хатинка" . Не будемо довго затягувати і негайно приступимо до приготування цього десерту.
Перевага цього тортика полягає в тому, що готується він дуже легко, притому недорого. За бажанням в тісто можна додати трохи ванілі або вишневої есенції. Торт відмінно підійде до чаю, а також до кави. Виходить дуже просоченим і ніжним.
- Вершкове масло - 400 грам(200 в тісто, 200 в вершках)
- Борошно - 3 склянки
- Сода + оцет - 1/2 чайних ложки
- Крем 20% - 200 грам
- Молоко - 0, 5 L
- Яйця - 2 штуки
- Цукор - 1 Склянка
- Вишня - 700 грам
1
Приготування тортика починаємо з просіювання борошна. Тепер беремо вершкове масло кімнатної температури і починаємо перетирати його з борошном до однорідності. Робимо в тесті виїмку, викладаємо туди сметану, в якій також робимо поглиблення. Туди відправляємо гашене соду. Замішуємо тісто.
2
Коли тісто стане однорідним, вимішуємо його до тих пір, поки воно не перестане липнути до рук. Скачує тісто в кулю і ділимо його на 2 частини. Кожну частину скачуємо в трубочку, яку поділяємо на 7 частин.
3
Тепер розгортаємо кожну кульку в тонкий пласт і посипаємо його зверху вишнею, звертаємо тісто в трубочку. Повторюємо дію з усім тестом. Викладаємо тісто на деко, попередньо застелене пергаментом, і випікаємо трубочки до рум'яного кольору.
4
Тепер готуємо крем. Для цього підігріваємо молоко, в окрему ємність розбиваємо яйця і цукор до однорідності, після додаємо туди ж 2 столові ложки борошна і вливаємо цю суміш в гаряче молоко, яке стоїть на повільному вогні. Важливо додавати всі інгредієнти поступово. Розмішуємо все до однорідності.
5
Коли суміш трохи охолоне, вводимо в нього вершкове масло і знову все розмішуємо. Остужаем трубочки і приступаємо до формування тортика.
6
Викладаємо трубочки в порядку 5, 4, 3, 2, 1 і змащуємо кожен шар кремом. Відправляємо в холодильник на просочення і подаємо до столу. Смачного!