Рецепт Торт «хатинка» фото

Торт «хатинка»
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто , Молочні продукти
Страви без випічки
На святковий стіл
Випічка , Торти
Кількість порцій: 6-8
Час приготування: 1 г. 0 хв.

Рецепт цього тортика сподобається ласунам. Сьогодні хочу поділитися з вами секретами приготування торта"Хатинка" . Не будемо довго затягувати і негайно приступимо до приготування цього десерту.

Опис приготування:

Перевага цього тортика полягає в тому, що готується він дуже легко, притому недорого. За бажанням в тісто можна додати трохи ванілі або вишневої есенції. Торт відмінно підійде до чаю, а також до кави. Виходить дуже просоченим і ніжним.

  • Вершкове масло - 400 грам(200 в тісто, 200 в вершках)
  • Борошно - 3 склянки
  • Сода + оцет - 1/2 чайних ложки
  • Крем 20% - 200 грам
  • Молоко - 0, 5 L
  • Яйця - 2 штуки
  • Цукор - 1 Склянка
  • Вишня - 700 грам
1
Приготування тортика починаємо з просіювання борошна. Тепер беремо вершкове масло кімнатної температури і починаємо перетирати його з борошном до однорідності. Робимо в тесті виїмку, викладаємо туди сметану, в якій також робимо поглиблення. Туди відправляємо гашене соду. Замішуємо тісто.
2
Коли тісто стане однорідним, вимішуємо його до тих пір, поки воно не перестане липнути до рук. Скачує тісто в кулю і ділимо його на 2 частини. Кожну частину скачуємо в трубочку, яку поділяємо на 7 частин.
3
Тепер розгортаємо кожну кульку в тонкий пласт і посипаємо його зверху вишнею, звертаємо тісто в трубочку. Повторюємо дію з усім тестом. Викладаємо тісто на деко, попередньо застелене пергаментом, і випікаємо трубочки до рум'яного кольору.
4
Тепер готуємо крем. Для цього підігріваємо молоко, в окрему ємність розбиваємо яйця і цукор до однорідності, після додаємо туди ж 2 столові ложки борошна і вливаємо цю суміш в гаряче молоко, яке стоїть на повільному вогні. Важливо додавати всі інгредієнти поступово. Розмішуємо все до однорідності.
5
Коли суміш трохи охолоне, вводимо в нього вершкове масло і знову все розмішуємо. Остужаем трубочки і приступаємо до формування тортика.
6
Викладаємо трубочки в порядку 5, 4, 3, 2, 1 і змащуємо кожен шар кремом. Відправляємо в холодильник на просочення і подаємо до столу. Смачного!

Схожі рецепти