Торт «гаманець»
(покроковий рецепт з фото)
Цей незвичайний торт "гаманець" можна приготувати до Дня Народження, ювілею або просто з особливої нагоди. Верх торта покривається мастикою, а "гроші" друкуються на харчовому принтері. Рекомендую зробити.
Такий торт "гаманець" стане відмінним смачним подарунком, зробленим своїми руками. Насправді готується він не так складно, головне - терпіння і деякі навички. Якщо у вас відсутній харчової принтер, то гроші можна зробити і з мастики, а для блиску поверхні протріть її горілкою.
- Вершкове масло - 500 грам(150г в тісто, 200г в крем і інше в глазур)
- Цукор - 200 грам
- Мед - 3 Ст. Ложок
- Борошно - 500 грам
- Рахрихлітель - 2 грами
- Варене згущене молоко - 200 грам
- Горіхи - 1 За смаком
- Шоколад - 200 грам
1. Я готую завжди цей торт двома способами: з медових коржів і бісквітних. На цей раз я вирішила не зраджувати традиціям і приготувати медові коржі. Отже, замішуємо вершкове масло з цукром, розпушувачем і борошном, додаємо мед і ставимо все на вогонь або водяну баню. Заварюємо тісто і знімаємо його з вогню. Я поділяю честь, розгортаємо кожну частину по формі квадрата і випікаємо в розігрітій до 200 градусів духовці. Крем я готую так: змішую вершкове масло зі згущеним молоком до однорідної маси. У такий торт підійде практично будь-який крем. Промащуємо все коржі.
2. В середину додайте обсмажені і подрібнені горіхи. Непогано будуть поєднуватися арахіс або волоські горіхи.
3. Обрізки я зазвичай змішую із залишками крему, отриманої однорідною масою промазують, як шпаклівкою, поверхню торта.
4. Rastaplïvaem шоколад, збиваємо його з вершковим маслом. Потім отриманою масою промазуємо все краю. Я користуюся кондитерської лопаткою, нагадує шпатель.
5. Коли з усіх боків наші коржі будуть промазани, відправляємо торт застигати в холодильник. У мене на це йде від години до півтора.
6. Тепер розгортаємо мастику і робимо на ній ефект шкіри (я промаківающімі губкою), виходить ідентична шкірі фактура.
7. З мастикою насправді працювати дуже легко. Ось такий тортик виходить в ефекті "шкіри" під мастикою. Якщо у вас немає харчового принтера, можна заязикати харчові гроші в кондитерській або зробити їх з мастики.
8. Щоб поверхня блищала, я зазвичай протираю її горілкою. Відправляємо наш торт застигати в холодильник, після чого він буде готовий до подачі на стіл.